godnatdel1
FORÆLDRETANKER

Valg af godnatsang

Jeg havde altså valgt Hjaltes godnatsang. Jeg havde lært “Elefantens vuggevise” og sang den hver gang, han blev puttet. Nicolai havde ikke lært den, men eftersom putning krævede amning, var der heller ikke noget hastværk. På hospitalet efter fødslen gik Nicolai rundt på gangene med Hjalte. Her havde en sygeplejerske anbefalet at han sang, da det var beroligende og gik derfor og nynnede “Der er et yndigt land”. 

Fælles forventningsafstemning

Vi havde begge forestillet os at alle børnesangene fra vores barndom på magisk vis ville stå knivskarpe i vores hukommelse, så snart Hjalte var født. Det skete ikke og vi kiggede begge blankt på hinanden og prøvede at omme i tanke om en sang, vi kunne udenad. Således stod Niolai på gangen på Hvidovre Hospitals barselsafsnit og skulle synge for dig da du var et døgn gammelt.

Det viste sig at de eneste sange han kunne udenad var fodboldsange. Derfor sang Nicolai diverse fodboldsange der på gangene suppleres med at nynne “Der er et yndigt land”.  Det forsatte han med, da vi kom hjem. Hver gang han skulle berolige Hjalte, sang han de samme sange og det virkede hver gang. Da Hjalte begyndte at blive mere urolig og krævede mere svøb, sut, gåen rundt og sang blev en udskiftning i sangene dog nødvendig.

Du vælger godnatsang

Jeg bad derfor Nicolai lære en hvilken som helst sang til godnatsang, bare det ikke var en fodboldsang. Han besluttede sig for Danmarks nationalsang ”Der er et yndigt land” bl.a. fordi han allerede kunne melodien. Når Hjalte var ked af det sang, han derfor den for at berolige ham. Når jeg skulle berolige Hjalte manglede jeg nu en sang. Elefantens vuggevise var forbeholdt putning og jeg begyndte derfor også at synge ”Der er et yndigt land”. Eftersom Hjaltes putning tog længere og længere tid og der var brug for en sang Hjalte genkendte, men vi begge kunne synge.

På den måde blev Hjaltes godnatsang ”Der er et yndigt land” og det har givet kilde til både smil og forbløffelse, da jeg gik rundt på gangene på børneafdelingen kl. 2 om natten og sang den hviskende i hans øre. Det er også en rigtig god sang som godnatsang, da den kan synges meget stille, i forskellige tempi og har en tilpas længde. I tilfælde af total søvnmangel, hvor man glemmer teksten, desperation eller manglende stemme er den også fantastisk at nynne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *