ubetinget_kaerlighed_og_hvordan_jeg_laerte_at_vaere_i_den
BEVIDST FORÆLDRESKAB

Ubetinget kærlighed og hvordan jeg lærte at være i den

Kærlighed er en underlig størrelse. Grundlaget for den ligges derhjemme, hvor vores forældre elsker os betingelsesløst. Ligesom jeg elsker Hjalte. Jeg har været der, hvor jeg vidste at det vigtigste i mit liv var hans liv . Det var hårdt og er stadig hårdt, men det er også en dejlig viden. Måske tænker du, at den er en selvfølgelighed, den der dybe, ubetinget kærlighed som forældre har til deres børn. Men kærlighed har aldrig været en selvfølge for mig. Tværtimod har jeg kæmpet for at opnå den fra mine forældre. Det var en smertefuld erkendelse, da jeg indså at det ikke kommer til at ske. Da jeg ikke er vant til kærlighed, har jeg heller ikke kunne bygge mit livssyn og valg op omkring kærlighed. Ubetinget kærlighed har ikke af sig selv kunne være udgangspunkt for min opdragelse og moderskab, hvilket også kan ses i min tilgang til kærlighedssprog.

Mine forældre og at blive forælder

Min far er svær at blive klog på, men ubetinget kærlighed har ikke været der fra min mor. Min kærlighed til og fra Nicolai er dyb og fantastisk på en måde, jeg ikke troede fandtes. Men den er tilvalgt ligesom vores forhold er tilvalgt. Den bliver aldrig ubetinget på samme måde som mellem forældre og børn.

Så kom Hjalte. Det her lille menneske, jeg vil gøre alt for. Mine tanker før og efter hans ankomst i mit liv gik på, hvordan jeg ville være som mor og hvad jeg skulle og kunne gøre. Min tid og energi gik med at tage stilling, stille spørgsmålstegn, være usikker, blive sikrere og undres igen og igen over det her med moderskabet. Midt i alt det besøgte jeg min psykolog for at bearbejde den traumatiske fødsel og alt sygdommen. Hendes råd var at jeg skulle nyde det. Jeg troede hun mente babytiden, de særlige lyde, ustrukturerede bevægelser, øjenkontakten og måske endda amningen. Det var ikke det hun mente. Eller også mente hun også det, men der var også en ekstra betydning.

Ubetinget kærlighed fra sit barn

Midt i alt mit fokus på, hvad jeg skulle, kunne, ville og burde gøre som mor, havde jeg ikke overvejet, hvad Hjalte gav mig. Udover uendelige spørgsmål om, hvornår vi skulle have nummer 2, om jeg var gravid eller hvordan amningen gik, gav det her lille menneske mig noget, jeg aldrig havde prøvet før. Hjalte gav mig ubetinget kærlighed. I Hjaltes øjne er jeg det mest fantastiske der findes uanset, hvad jeg gør. Det er netop det, min psykolog mindede mig om at nyde. Det kan måske lyde banalt, men når man som jeg har brugt 30 år på at arbejde med selvværd, var det en nærmest livsændrende erkendelse og følelse. Efter at have brugt så meget energi på at få andre til at elske mig, fik jeg denne her helt fantastiske gave i form af Hjalte. Hjalte elsker mig nemlig fuldstændig ubetinget.

At tage imod kærlighed

Jeg begyndte at nyde det, omfavne det, være i det og elske det. Den måde hans øjne lyser, han rækker ud og søger mig, handler ikke kun om et fysisk behov for at blive holdt og fodret. Hvis jeg ikke leverer på min del, vil der være konsekvenser for ham. Jeg undersøgte dem alle, da han havde social afvigende kontakt. Men Hjaltes udvikling er helt normal. Som jeg begyndte at omfavne den ubetinget kærlighed han dagligt kaster på mig, blev jeg mere sikker, mere rolig og mere åben for den kærlighed, jeg giver tilbage til ham. Den holder ikke for evigt.

Han er en udtryksfuld lille dreng, der allerede nu tydeligt siger, når jeg bestemt ikke er fantastisk. Det er altså bare rigtig svært når man er 1 år og der er ting man ikke må. Sådan er det og den tager jeg på mig. Jeg ved, at der er ubetinget kærlighed. Selvom han når både trodsalder, teenager og sikkert også kommer til at råbe, hvor dum jeg er, så er det helt i orden. Lige nu kan jeg ikke forestille mig en situation, hvor jeg ikke kan tænke og mærke tilbage og være så sikker i min viden om, at jeg har været elsket ubetinget. Der har været ubetinget kærlighed i mit liv og så kan jeg faktisk klare alt.Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *