tavlevaeg
DET PERSONLIGE

Torsdag – planlægning

Som jeg skrev om her, havde vi brug for ændringer derhjemme. Størstedelen af opgaverne i hjemmet var endt på mit bord. Det ønskede ingen af os. Derfor lavede vi en lang liste over alle opgaverne og fordelte dem. 

Men det er altså en opdeling, der kræver en “fortsættelse følger”. Vi bliver simpelthen nødt til ugentligt at følge op på, hvor vi står. Det gør vi hver torsdag. Det er blevet torsdag, fordi det giver mening for os. Ingen af os har faste planer og det passer med indkøbslister og madplan. 

Faste planer om torsdage

Hvor torsdag når Hjalte er puttet, planlægger vi. Vi tager simpelthen en status. Måske er der opgaver fra listen, der skal vendes eller nye opgaver til listen eller tavlevæggen. Det er også torsdag, vi opdaterer tavlevæggen. Vi ser i den digitale kalender og skriver ind for den kommende uge. Aflevering og hentning af Hjalte fordeles ud fra aftaler privat og på arbejdet. Torsdage er også der vi laver madplan. Vi får leveret varer lørdag morgen så vores madplan går lørdag-fredag. Indkøbslisten og bestillingen færdiggøres.

Tid og vigtighed

Det kan tage alt fra en halv til to timer. Og sådan er det bare. Det er noget, der skal gøres. Når det er sagt prøver vi at gøre det lidt hyggeligere. Jeg har typisk en kop te og der kan være lidt lys. Det er en tid, vi tager til at mødes. Derfor kan vi også ende med at tale om alt muligt andet og det er også helt i orden. Det må bare ikke være på bekostning af de ting, der altså bare skal planlægges om torsdagen.   

Vi gør det jo, fordi det er vigtigt. Det kan gøres hyggeligt og sjovere, men det gøres altså ikke for underholdningsværdien i sig selv. Det er noget vi gør som par, partnere og forældre fordi det gør vores liv og hverdag bedre og lettere. Det giver en afklaring og ro som vi kan bruge som familie. Det ligger i forlængelse af de værdier, vi har som familie og som vi fælles har besluttet Hjalte skal vokse op med. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *