Tankespind 9
TANKESPIND

Tankespind #9

Det er næsten en uge siden vores kærestedag. Hjalte var i vuggestue kl. 9.30-15.30 og Nicolai og jeg havde fri. Der var mange ideer i spil og egentlig var det besluttet at vi skulle ud af lejligheden. Torsdag aften talte vi videre og da jeg vågnede til regn fredag morgen var jeg sikker. Vi skulle blive hjemme. Nu endte vejret med at være helt fantastisk alligevel, men det ændrede ikke vores plan. Da Hjalte var afleveret tog vi ud og købte snolder. Sodavand, chips og bland selv slik. Der kom også rugbrød i kurven til frokost, men det blev altså ikke spist. Da vi kom hjem så vi hele Manhunt: Unabomber på Netflix. Et enkelt afsnit havde vi set, men det var altså syv afsnit i træk. Den vildeste luksus når man typisk kommer for sent i seng ved at se to afsnit af en serie på en aften. Det er forresten en virkelig god og spændende serie, som jeg kun kan anbefale. Den var også i sådan et tempo at vi kunne snakke sammen lidt undervejs. Alt i alt en fantastisk dag som vi igen har lovet hinanden at lave flere af.

Nu er Hjalte jo indkørt i vuggestuen og det går godt. Mandag havde jeg lidt ondt i maven over en aflevering med mange børn og færre voksne, men det gik så fint. To voksne og syv børn og en dejlig og rolig stemning, da jeg afleverede. Han græd, mit hjerte kæmpede og 10 minutter senere fik jeg en sms om at han var glad igen. Det er hårdt og ingen ønsker at se deres barn græde, men vuggestue er en del af vores hverdag. Jeg har meget fokus på tilknytning og at vi finder hinanden igen når han bliver hentet og vi kommer hjem. Det har jeg haft ekstra tid til denne uge, da Nicolai har været på kursus fire dage. Det er sjældent en af os har så mange sene dage og lidt dum timing med indkøringen og Hjalte, der savner sin far, men heldigvis når han hjem til putning og hyggetid.

  • Jeg har lavet en litteratuliste til bloggen. Det blev nødvendigt, da flere indlæg efterhånden er skrevet ud fra forskning, artikler, bøger og online foredrag. Der kommer ofte nye bøger på den, da der jo også ofte kommer nye indlæg. Tilbage på Roskilde Universitet skrev jeg utallige litteraturlister, men alderen har indhentet mig, og jeg kunne simpelthen ikke huske, hvordan formatet skulle være. Så jeg måtte google skidtet og fandt en fin guide fra Aarhus Universitet på deres studypedia.
  • Efter at have læst lidt på Studypedia bliver jeg lidt misundelig på datidens studerende. Der er altså en masse smarte hjælpemidler i dag i og med at nettet er vokset. Selvfølgelig skal de være kildekritisk, det skal vi alle sådan set, men det er lidt hurtigere at slå op om format på en litteraturliste på nettet end finde den der bog, der lige havde de oplysninger. Det med kildekritik har Stine fra Jernmor tidligere skrevet helt præcist om i indlægget Kildekritik – Lad os lige tale lidt om det.
  • Man kan aldrig få for mange tips, tricks og råd til at gøre hverdagen lidt lettere. Personligt er jeg fan af hverdagsoptimering og bruge min tid smartest. Der er bare ting vi skal gøre i livet som oprydning og tøjvask og så er der de projekter, jeg brænder for, men også tager en del tid. Hvis jeg nu kan gøre det hele smart, effektivt, hyggeligt og roligt får jeg en rigtig god dag. Derfor er det spændende når andre deler ud og her er 25 Famous Women on How They Get Their Best Ideas.
  • Sociale medier fylder utrolig meget og jeg bruger alt for lang tid på dem. For nylig har jeg sat en notifikation på min instagram så den fortæller når jeg har brugt 45 min. på en dag. Det har virkelig skræmt mig, hvor tidligt på dagen, jeg når dertil. Derfor synes jeg denne artikel om forfatteres forhold til sociale medier er vildt interessant: I have to put my phone in the wardrobe – how do authors deal with social media.
  • Mit arbejde handler i høj grad om data og processer og da jeg samtidig har en vis interesse i børneliv og rettigheder er debatindlægget Googles indtog i folkeskolen er et brud på børns rettigheder utrolig spændende. En god portion spørgsmålstegn og skepsis over, hvordan og hvad vi lærer børn om at færdes digitalt på alle leder og kanter.

Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *