Tankespind 8
TANKESPIND

Tankespind #8

Indkøringen går fremad. Hjalte har sovet derovre tre gange og vi er nu næsten oppe på en fuld dag. I næste uge rammer hverdagen og Nicolai er endda på kursus så det er mig, der henter hver dag. Jeg er virkelig spændt på det og håber det går godt. Det er altså nervepirrende at sende sit barn i en institution. De er stadig rigtig dygtige derovre, men det er virkelig en anden verden end dagplejen.

I morgen er der kærestedag. For et år siden, da Hjalte startede i dagpleje, tog Nicolai og jeg sådan en dag. Nicolai havde sidste dag med barsel og jeg tog en fridag. Derfor nød vi en dag fra kl. 8-15 sammen. Det var fantastisk at blive tanket op på kærestefronten. Det var ledsaget af mange løfter til hinanden om at det skulle vi simpelthen gentage. Når der ikke er familie i nærheden er pasning og kærestetid bare begrænset, men det her var jo en måde. Så ramte hverdagen og vi har ikke gjort det siden. Men nu gør vi det igen i morgen. Vi har begge taget fri og bruger derfor en hel dag kun på og med hinanden.

  • Man skulle tro at med et års planlægning var vi klar over, hvad vi skulle i morgen. Sådan er det ikke helt gået. Vi har talt om sushi i det kinesiske tårn i Tivoli, shopping, museum, bingewatche serier der hjemme, biograftur og meget andet. Nogle gode ideer? Jeg tror vi ser på listen med ideer og følger mavefornemmelsen i morgen tidlig.
  • Denne uge har jeg startet et nyt fællesskab på Facebook. hvor Bevidst Forældreskab er i fokus. Det handler om at tage ansvar for sine følelser og reaktioner, være i nuet og lade sit barn guide sig og der er et helt indlæg om det her.
  • En ting der er gået unævnt på bloggen er at jeg faktisk er gået ned til 30 timer på arbejdet. Det har jeg haft det blandet med. Ødelægger jeg min karriere? Giver jeg efter for samfundets pres på at jeg som mor skylder mit barn mere af min tid? Skyldes det en manglende tillid til vuggestuen? Har jeg overhovedet lyst til at passe mit barn endnu mere end jeg gør nu? Er jeg en dårlig mor, hvis svaret er nej? Det skal der nok komme et indlæg om. Men for nu vil jeg lige sige at jeg arbejder 30 timer om ugen. Hjalte bliver hentet tidligere tre gange om ugen. Jeg har mere ro, når jeg afleverer han tre gange om uge. Jeg får mere tid til bloggen uden at føle det tages fra Hjalte. Der er 40+ år tilbage på arbejdsmarkedet, så jeg skal nok nå det jeg vil.
  • Måske er det gået forbi din næse at der er en ny, fænomenal serier på HBO. Den hedder Succession og handler om en Logan Roy, der ejer et kæmpe mediefirma og hans tre voksne børn. Der er magtkampe, jalousi, strategi og en vild mængde komplicerede følelser. Et stykke inde i 2. sæson ved jeg stadig ikke om der er skurke og helt i serien. Mine egne familieforhold er en kende komplicerede og jeg elsker serier, der formår at vise nuancer og følelser i komplicerede familieforhold. Her er Succession helt i top og viser både svære forældre-barn relationer og søskenderelationer. Hvis du ikke er overbevist kan du læse ‘Succesion er serien, vi snakker om hver tirsdag, bare så du ved det.
  • Gennem det sidste halvandet år har jeg skrevet alt ned i en bullet journal. Den startede med forsøg på små kunstværker, kalender og en masse farver. I dag er kalenderen helt digital, men min bullet journal er med alle steder og har både lister, noter, braindumps og ideer. Fra tid til anden sniger jeg mig ind på BuJo sider på Instagram og får en smule præstationsangst over min mere spartanske tilgange, men det fungerer virkelig godt for mig. Derfor synes jeg denne artikel er vildt spændende Can Bullet Journaling Save You?
  • Skærme, digitalisering og børn interesserer mig vanvittig meget. Det er næppe en hemmelighed her på bloggen. Så når jeg falder over et gratis foredrag med en utrolig person så spidser jeg ører. . Jeg har arbejdet sammen med Jon for en evighed siden i Red Barnet og fulgt med i hans arbejde lige siden. Han formår altid at give et nuanceret og velovervejet blik på børns digitalisering. Du kan høre ham på Frederiksberg Bibliotek den 30. september, men skal bestille billet på forhånd til Hvorfor #elvede slukker dit ikke din mobil.

Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *