tankespind-25
TANKESPIND

Tankespind #25

Det her år er startet med fuld fart på. Jeg føler, at jeg ramte jorden i løb og nu er luften gået lidt ud af mig. Det skyldes en masse private projekter, travlt på arbejdet og det her kursus, jeg også skal tage. Det er i fuld gang og eksamen er i morgen. Mit eneste mål er at bestå, og så håber jeg, der kommer lidt luft i hovedet og kalenderen igen. Måske til flere blogindlæg. Jeg har så mange lister, halve indlæg og ideer liggende, men har manglet tiden til at få skrevet dem.

Sidste weekend var Hjalte og jeg på Nationalmuseet med hans bedste ven fra daglejen og hendes mor. De havde årskort og til 350 kr. for en vokse + ledsager og så er børn gratis, er det et af de billigste årskort i byen. Jeg må indrømme, at jeg aldrig har bemærket børnenes museum derinde. Det gjorde jeg så denne her gang, og jeg er solgt. Det var så fint og ungerne løb rundt og legede. Det var sat op som udstillinger, men hvor børnene måtte røre alt. Der var også en tegnestation og desuden bygget både fort og en skolestue. Vi skal helt klart tilbage, og det var perfekt til et par timer en regnvejrssøndag. Det eneste man skal huske er, at der er rigtig varmt. Det handler derfor om at have lag på lag på, og måske undgå det i højsommeren.

Hjalte står forresten igen op mellem kl. 5 og kl. 6. Det dræber mig langsomt, og jeg drømmer om at han sover til kl. 7 igen. Det er en fase, hører jeg. Det gør dog, at jeg følte mig ekstra overskudsagtig, da vi i weekenden besøgte olderne og medbragte mørbradgryde. De er oppe i årene, og det var fantastisk hyggeligt. Ofte har vi været der til frokost, men denne her gang var det til aftensmad. Hjalte fik nattøj på hos dem, faldt i søvn i bilen, vågnede da han blev båret op og faldt i søvn igen. Det er en ret stor win i min bog.

  • Køn har det med at snige sig ind i vores hverdag uden at vi ligger mærke til det. Når man kalder en dreng for “tøsedreng” gør man det at være “tøset” for en negativ ting. Samtidig kaldes piger for “tøser” og så bliver det pigede pludselig negativt. Det er ikke konstruktivt for nogle parter, og jeg er glad for at den danske ordbog nu begynder en oprydning i sine kønnede eksempler: Den danske ordbog undersøger alle kvinde-ord
  • Hvis du læste med sidste uge, vil du nu bemærke et mønster. Jeg er i en periode, hvor jeg læser beretninger fra kvinder, der har skabt deres egen karriere og gerne som selvstændige. Det giver inspiration og stof til eftertanke, som jeg gerne deler med jer. Denne her er den nyeste, jeg er faldet over: How to build an incredible career from scratch.
  • Vi har nok alle haft en veninde eller familiemedlem, der har brokket sig over overgangsalderen. Det er ikke en periode, jeg glæder mig til. Samtidig virker det bunduretfærdigt at mænd kan formere sig tilsyndeladende for evigt, mens kvinder mulighed for reproduktion har en udløbsdato. Der er dog nu forskere, der mener at have fundet årsagen. Det handler om bedstemødre og så sammenlines kvinder med spækhuggere, hvilket er endnu sejere når artiklen er på engelsk, og det er “killer whales”: Why killer whales—and humans—evolved menopause

Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *