Tankespind 20
TANKESPIND

Tankespind #20

Den sidste måned har jeg frygtet denne her uge. Den har været vild og vidste sig så at blive endnu vildere. Lad os starte med billedet. Det er i skrivende stund alt for sent torsdag aften, og jeg har ikke fået hjemmelavet aftensmad én eneste dag i denne uge. I stedet har menuen stået på BurgerKing, McDonald’s og durumruller. Planen er en thairet med kylling og kokosmælk i morgen, men der er en overvældende chance for rugbrød.

Den gode nyhed er, at jeg har bestået min eksamen. For de lidt mere nørdede er jeg nu certificeret i PRINCE2 Foundation. Det handler om projektledelse og planlægning og har både været spændende og frustrerende. Bogen er skrevet i et kedeligt format, underviseren var rigtig god og eksamen bestod af 60 multiple choice spørgsmål, der var kringlet formuleret og til tider dårligt oversat fra engelsk til dansk. Jeg dumpede tre testeksaminer, bestod en fjerde og bestod så kurset. Fik jeg sagt, at jeg også har eksamensangst? Med andre ord har jeg ved siden af job, blog, morliv og parforhold brugt i omegnen af 40-50 timer den sidste måned på det her kursus.

Udover at tilbringe mandag-onsdag på kurset havde jeg et par vigtige møder på jobbet denne uge. Der var også en vigtig tandlægetid og så endelig en dialogsamtale med Hvidovre Hospital ang. min klage. Men så blev Hjalte syg. Besvares, jeg har da været på Hvidovre Hospital, men det var så lægevagten kunne lytte til ham og konstatere, at han er forkølet. Så nu er der barn syg og jeg når, hvad jeg kan om aftenen.

  • Nu er jeg jo så bestået mit kursus og har ro på, ikke? Hvis ikke lige jeg havde tilmeldt mig det næste kursus til januar. De siger det kun forventes 30 timers forberedelse. Så hvis jeg er stille på instagram eller lidt længere tid om at svare så bær over med mig ind til midt januar.
  • Når man er syg må man se tv, er reglen herhjemme. Hjalte er syg og ser derfor noget tv. Ikke hele dagen, men for at give lidt pauser til os alle. Jeg er ret begejstret for de korte afsnit af danske serier på DR TV. Dt er ærgerligt, når der ikke er fulde sæsoner, men de er ret fine. Rita og Krokodille og Hunden Mester er ret store hit. Til min skuffelse var Cirkeline ikke et hit.
  • Nicolai prøvede at se Mumi med Hjalte tidligere på ugen og det var så skræmmende, at den gemmer vi et par år.
  • Det er utroligt vigtigt for mig at referere til, hvor mine ideer og viden kommer fra. De færreste ideer opstår ud af det blå og især viden, bygger på eksisterende viden. Plagiering er når man tager en andens ideer og udgiver dem for at være sine egne. Men er det så forkert? Jeg mener ja, men denne artikel fik mig til at tage stilling til det igen. Is Plagiarism Wrong?
  • Det sker ofte, at jeg savner europæiske, gerne skandinaviske, artikler og ender med amerikanske. Måske ligger der også noget i at det er lettere at læse engelsk end svensk for mig. Jeg tænker, der må være et tilsvarende studie i Danmark om emnet, men pointen og uretfærdigheden er denne her Even When Men Take Parental Leave, They’re Paid More
  • Min egen familieform er så klassisk som den kan blive. Der er mor, far og et barn. Der var en hund, der er en bil og vi bor i lejlighed i byen. Det er kernefamilie og det, der passer mig. Men der er utrolig mange spændende, givende, kærlige og omsorgsfulde familier derude og formen og sammensætningen er ikke det afgørende for niveauet af kærlighed. Det her er dog ikke et pludseligt opstået fænomen og tilbage i 1970’erne var der mange eksperimenter med familieformer. Denne her fortælling om en kvinde, der voksede op med fire mødre, synes jeg er så fin: Life in a Four-Mom Family

Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *