Tankespind 19
TANKESPIND

Tankespind #19

Det går sgu meget godt. Jeg øver mig i taknemmelighed og glæde samtidig med at jeg aldrig har løbet stærkere. Der sker mange ting, der er mange ideer, tanker og følelser og nogle gange føler jeg, at mit hoved er ved at eksplodere. Når det sker får jeg lidt struds-tendenser. Jeg flygter lidt fra det hele, stikket hovedet i jorden og prøver at ignorere det. Det kan være rigtig fint, men det er sjældent godt som en strategi over længere tid. Derfor øver jeg i at tale om det. Nicolais ører bliver talt af for tiden og en middag med en god veninde hjalp også rigtig meget.

Der er mange ting, man skal lære som barn og jeg er i gang med at prioritere Hjaltes læring. Indtil videre har jeg på en weekend fået han forelsket i bacon, introduceret popcorn og lært ham at dyppe sine kartoffelchips i sovs. Jeg kunne skrive små sejre, men i virkeligheden er det jo seriøse lifeskills.

  • Vi har købt juletræ! Normalt køber vi et ægte træ med undtagelse af sidste år. En mobil 1 årig og et juletræ virkede som en dårlig idé. I år er det i plastisk. Egentlig troede jeg det var mere miljøvenligt, men det er så ikke helt rigtigt som der står her: Juletræer: Natur eller plastik – hvad er bedst? Til gengæld holder det længere og jeg elsker at have træet tidligt, men hader synet af det visne træ juleaften så stadig win-win.
  • Jeg er evig fan af alt, der kan gøre mit liv og min tid lidt smartere. Desværre holder de færreste tiltag, hvad de lover. Denne her vil jeg dog gerne prøve. Faktisk viser det sig, at jeg allerede gør noget af det fx med ikke at lade opgaver ligge 1-Minute Rule Made My Life a Million Times Easier
  • Apropos taknemmelighed er det en følelse og handling, jeg rigtig gerne vil lære Hjalte. Det lærer jeg ham bedst ved at være en rollemodel. Ligesom med selvværd handler det om at værdsætte handlinger og tydeliggøre, hvor vigtigt barnet er for den voksne. Der er en del spændende inspiration her: How To Raise Grateful Kids
  • Gennem årene har jeg haft fænomenale chefer og jeg har haft dårlige chefer. Det er samme melding jeg hører alle steder. Ledelse er en svær opgave, men ofte idoliseres den. Hvem vil ikke gerne være leder? Den der bestemmer det hele? Her er der nogen spændende vinkler på, hvordan lederskab fremstilles: Why Do We Lionize Bad Bosses?

Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *