tankespind 15
TANKESPIND

Tankespind #15

Hjemme hos os er der alle mulige principper og grænser. Der må fx helt afgjort ikke være legetøj på bordet, når vi spiser. Altså undtagen de dage, hvor alt bare er lidt hårdt og havregrøden glider lettere ned, når hunden også kan se, hvor lækker den er. Desuden hedder den lille hund Avoriaz, fordi jeg fik den i Avoriaz for noget der nærmer sig 25 år siden. Den får derfor også lov til at være med at sentimentale årsager for min skyld og i min begejstring over at Hjalte har kastet sin kærlighed på den.

Hjaltes og min tre timers køretur sidste uge gik rigtig godt. Det var en skøn tur til bedsteforældrene, hvor jeg kan mærke, at hans tryghed ved dem stiger hele tiden. Der blev leget og hygget uden jeg skulle være med hele tiden, så jeg fik også en pause. Han sov ikke derover selvom jeg kørte i luren. Til gengæld snorkede han dejligt det meste af turen hjem kl. 18.30-21. Jeg er blevet stor fan af at køre til puttetid om aftenen. På den måde havde vi også hele søndagen derhjemme.

Det er halloween i dag. En tradition jeg aldrig har gjort det i, men godt kan se er en del af børns liv i dag. Vores skønne naboer pynter op i opgangen og gør klar til børn, der kommer her for at samle slik ind. Egentlig ville jeg være med til det, men så kom jeg i tanke om, at Hjalte for tiden puttes kl. 18.15 og de først starter kl. 18. I stedet for at ræse frem og tilbage hele aftenen med og uden Hjalte, skal vi ekstra hygge i hans vågentid og nyde voksentid når han sover.

  • Hjalte graviditet var i høj grad planlagt, sådan er det nu en gang med fertilitetsbehandling. Men selve beslutningen og lysten til at blive mor, var mere pludselig. Det er en fortælling, der stadig er til gode herinde, men jeg skal nok nå til den en dag. Det har interesseret mig, det her behov og lyst til at blive mor. Skyldes det hormoner? Jeg var 28 år og i den perfekte alder. Er det udelukkende kulturelt? Igen som 28 årig fortalte samfundet mig også højlydt, at et barn var en god idé. Det har andre dykket ned i her: Are My Hormones Me? I want a baby. Or do my hormones want a baby?
  • MotherCoders er et amerikansk firma, der udbyder kurser i kodning til kvinder. Under kurset tilbyder de også børnepasning, så kurset er tilgængeligt for flere kvinder. Det har givet inspiration til en ny app, der gør livet lettere for mødre i storbyer, der skal med metroen. Budskabet og ambitionen med MotherCoders er skønt og inspirerende og viser virkelig, hvor kvinder kan blive undervurderet af et samfund, der begrænser dem grundet moderskabet. Mere om det her: After taking a coding class for moms, woman tackles stroller issues on subways
  • Kender du, de små, grønne legetøjssoldater? De har ikke fyldt det vilde i min barndom, men jeg er altid interesseret i legetøj, der er kønsstereotypt og reproducerer normer. Her er legetøjssoldater, der udelukkende er mandlige og markedsført til primært drenge, vanvittig spændende. Men nu kommer de også som kvinder og viser at kvinder også kan være soldater! Klassiske legetøjssoldater bliver lanceret som kvinder

Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *