tankespind 14
TANKESPIND

Tankespind #14

Turen går til Jylland i dag for mit og Hjaltes vedkommende. Vi bliver til lørdag, hvor turen går hjemad efter aftensmad. Forhåbentlig kan jeg bruge turen til at lykke til musik og tænke mens Hjalte sover på bagsædet. Turen derover er derimod mere risikabel. Jeg håber på lidt tålmodighed fra hans side, en snack, en lur, en snack og mere tålmodighed. Det er tre timer, men realistisk set regner jeg med 4-5 timer. Det gør også at jeg overvejer om vi en anden gang skal flyve. Det kræver dog at bedsteforældrene får en autostol og så langt er min planlægning ikke nået. En lille stemme i mit hoveder spørger også, om jeg burde købe en holder til ipad’en. Hjalte ser stadig kun skærm ved indlæggelser eller skoldkopper, men det er altså også svært at underholde en to årig på bagsædet mens jeg kører bil.

Vi nærmer os også den sidste weekend i oktober og dét kan min hjerne slet ikke forstå. Næste tankespind bliver det sidste i oktober. Jeg har gjort november klar i min notesbog, fået et overblik og er ved at nå de sidste ting på oktobers opgaveliste. Måneden er bare faret afsted og forsvundet før jeg rigtig opdagede, at den var i gang.

Det er hårdt at være to år. Lurene i vuggestuen er ikke så lange og Hjalte er træt med træt. I slutningen af tiden i dagplejen var puttetid flyttet til kl. 19.30. Nu er den kl. 18.15. Det er omkring der han bliver helt hysterisk og overtræk. Det gør at eftermiddagene går stærkt. Jeg når hentning, hygge, rugbrødsmadder, bad, aftengrød og putning på tre timer og synes det flyver afsted.

  • Sagen om de redigerede skolefoto var sidste uge. Jeg skrev selv om selviscenesættelse og forældres dobbeltmoral, men jeg faldt også over en anden vinkel. Måske er det på tide, at vi dropper skolefotos. Fotograferne ville meste en virkelig god forretning, men det skaber social ulighed, ekstra arbejde for skolen og er egentlig overflødigt nu hvor vi alle har gode smartphones. Denne her artikel opsummerer det meget fint Skoleleder anbefaler at droppe skolefotos
  • Gender reveal parties er kæmpestore i udlandet. Ideen er at de vordende forældre holder en fest, hvor en kage eller ballon afslører kønnet på barnet. Tricket er at forældrene ikke engang selv kender kønnet på forhånd så alle bliver lige overraskede. Jeg er ikke stødt på dem i Danmark, men det er næsten bare et spørgsmål om tid ligesom med Halloween og babyshowers. Med det in mente synes jeg det er vildt spændende at kvinden, der startede de her fester i 2008, mener det er en dårlig ide og fortryder det den dag i dag; Why the mother who started gender reveal parties regrets them.
  • Det er ingen hemmelighed, at jeg ikke er særlig fysisk anlagt. Det har jeg altid tænkt, var en grund til at jeg ikke var fan af at ligge i ske. Nu kan jeg dog læse at jeg bestemt ikke er den eneste, der synes det her med at ligge ubekvemt på hinandens arme er en dårlig idé. Til gengæld er jeg vild med forfatterens nye koncept conscious cuddling i Against spooning – a manifesto

Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *