tankespind 10
TANKESPIND

Tankespind #10

Det har været en uge fyldt med fantastiske solnedgange. Da vi boede i andelslejligheden kiggede vi primært ud på røde mursten. Jeg var ude ret meget, fordi Obelix skulle luftes tre gange om dagen, men alligevel føler jeg aldrig, jeg rigtig så solnedgange. En sjælden gang i mellem bemærkede jeg en solopgang, men jeg så den aldrig helt rigtigt. Det er en af de ting jeg elsker mest ved vores lejlighed. Hvis vejret er klar er det altid skønne solnedgange og står jeg tidligt nok op så ser jeg også en solnedgang.

Der er også blevet rykket rundt herhjemme. Det der før var et tv-rum, som vi kaldte kontoret fordi det hed ekstra rummet i den gamle lejlighed, selvom det til sidst var en spisestue, er nu blevet et kontor. Et rigtigt kontor med skrivebord, opslagstavle og bøger. Det var Nicolais ide og jeg kæmpede imod. Jeg frygtede det ville stå ubrugt hen. Samtidig havde jeg dårlig samvittighed. Det føles som om vi indrettede et rum til mine projekter og min hobby. Sådan er det jo ikke og Nicolai har også siddet herinde. Jeg rydder også op så han ikke sidder midt i alle mine noter og ideer. Men det er stadig en tilvænning af den gode slags og indtil videre elsker jeg det nye kontor.

Der har været fuld kalender denne uge. Ingen kurser som sidste uge, men travlt på arbejdet og en masse ideer, jeg også gerne vil arbejde på. Samtidig er jeg stadig ved at finde mig til rette i de 30 timer om ugen og hvordan hverdagen skal tilrettelægges. Jeg henter Hjalte tidligere et par gange om ugen og det er rart at kunne give ham lidt kortere dage. Samtidig skal jeg også vænne mig til at vi pludselig har mindre travlt. Normalt kommer vi hjem og så er det direkte til madlavning, men nu har vi ret god tid fra hjemkomst til madlavning. Mit adrenalinniveau skal lige vænne sig til det.

  • Greta Thurnberg har domineret medierne og det kan jeg godt forstå. Det var en veludført, dygtig og passioneret taler, der forsøge at råbe verdenen op om klimakrisen. Der er utrolig mange meninger om hende, men ender altid med at man skal tale pænt om andre. Samtidig synes jeg det tankevækkende, hvor meget hun bliver affærdiget grundet sin alder og køn. Ville reaktionerne være de samme, hvis hun var en 16 årig dreng? Muligvis hvis der stadig var så mange følelser fordi følelser stadig er et kæmpe tabu i vores samfund og især når kvinder tydeligt viser negative følelser. Det er jeg ikke den eneste, der undrer sig over og artiklen The Misogyny of Greta Thurnberg’s Critics dykker end i emnet.
  • Bøgerne Find Walter var en fast bestanddel af min barndom. Jeg brugte timer på at finde den lille mand med den blå hue og stribede bluse. Det føltes i hvert fald som timevis, men eftersom jeg var barn har det nok snarere været minutter. Derfor glæder jeg mig til Hjalte og jeg sammen skal lede efter Walter og blev derfor ekstra glad for en artikel, der analayserede sig frem til, hvor Walter med størst sandsynlighed var. Altså indtil forfatteren af Find Walter ændrede alt; Where’s Waldo‘s Elusive Hero Didn’t Just Got Sneakier. He Got Smaller.
  • Har du hørt om Caroline Calloway? Det havde jeg heller før denne her uge. Hun er rigtig stor på instagram og har nogle fængende og fine tekster til sine billeder. Selvom instagram er et billedmedie betyder tekstere også utrolig meget. Jeg ser flere og flere, der skriver lange tekster og det autentiske er i højsædet. Lige der bliver Caroline Calloway interessant. Hendes (tidligere) bedste veninde og samarbejdspartner er nemlig ude og sige, at det er hende, der har skrevet alle tekster på Carolines instagram. Ikke nok med det så leverer hun et indblik i, hvordan man kan skabe en person de sociale medier. Den kortere version af hendes historie findes her the con artist and her mark – the very modern morality tale of Caroline Calloway og hvis du ikke kan få nok er der en meget længere artikel I was Caroline Calloway

Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *