bedre-barsel.jpeg
FORÆLDRETANKER

Samtalesalon hos Bedre Barsel

Det er op af bakke at være mor nogen gange. Egentlig følte jeg mig ret godt forberedt. Jeg havde læst en del bøger og været på nettet. Værelset var indrettet, fryseren fyldt med pølsehorn og kanelsnegle, færdigretter i køleskabet og hele tjeklisten var ordnet. Det har altid fascineret mig, hvordan vi vælger moderskab. Det her biologiske og sociale behov for at få et barn. Man kan nemlig ikke forberede sig helt og har ingen idé om, hvad man går ind til. Det vender hele livet på hovedet og ændrer alt. Hvis nogen prøvede at sælge dig det, ville du så købe det? Velvidende at så snart du underskriver aftalen og bliver gravid er der ingen fortrydelsesret. Det er jo et eller andet sted ret skørt, men ønsket om at blive mor var der for mig.

Samtidig havde jeg arbejdet med tilknytningstraume og min barndom nok til at vide, at jeg kunne løfte opgaven. At jeg ikke var som mine forældre. Det er jeg stadig ikke, men der er stadig så mange mønstre og reaktioner fra mig, der trækker tråde tilbage til dem. Dem skal jeg være opmærksom på, så jeg på bedste vis kombinerer min sårbarhed og moderskab. Hvor meget det har fyldt og stadig fylder var jeg ikke forberedt på. Det er netop det, jeg skal tale om hos Bedre Barsel torsdag den 23. maj. Derfor har jeg også lavet et blogindlæg til Bedre Barsel om, hvordan jeg ikke vil være som mine forældre.

Bedre Barsel og fællesskaber

Jeg lærte om Bedre Barsel via Instagram og ærgrede mig fra første færd over de ikke var i København. Bedre Barsel er startet af Kristine og Louise og deres base er barselshuset i Aarhus, der tilbyder onsdagsfrokost, fars fredag og samtalesaloner om alt fra fødsel, moderskab og fysioterapi. Kernen er deres mission er at anerkende de komplicerede og modstridende følelser mange oplever under barslen. De skaber et rum og fællesskab for forældre på barsel, hvor de kan få inspiration og dele både glæde og usikkerhed.

Min egen barsel var præget af modstridende følelser og både amning, sygdom og ensomhed fyldte meget. Men også mine tanker om min egen barndom og hvordan jeg ville være som mor.

Udflugt til Aarhus

Torsdag den 23. Maj skal jeg være med til en samtalesalon hos Bedre Barsel. Jeg skal tale om moderskab og sårbarhed, bryde social arv, omsorgssvigt og tilknytningstraumer. Ved at tale om de her svære emner og samtidig vise betydningen for moderskabet, håber jeg at være med til at bryde det tabu som omgiver en svære barndom og familierelationer. Det kræver arbejde og at tage ansvar, men det er muligt. Jeg glæder mig helt vildt meget til at møde medlemmerne af Bedre Barsel og have en god dialog om de her emner. Bloggen her har så fint vist, at jeg ikke er alene med de her tanker og tvivl, der følger med moderskab og sårbarhed og jo mere der tales om det jo bedre.

Hvis du er i Aarhus, håber jeg at se dig den 23. maj hos Bedre Barsel, du kan tilmelde dig her

Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *