hilse på hunde
FORÆLDRETANKER

Sådan lærer du dit barn at hilse på hunde

Som hundeejer har jeg set utrolig mange børn hilse på Obelix. Nu var han ikke altid så begejstret for børn så der var også gange jeg sagde nej tak til at hilse. Når Obelix havde lyst til det, brugte jeg gerne lejligheden til at tale med børnene om, hvordan man hilser på en hund. Nu er Obelix jo flyttet til en ny familie, men det er stadig utroligt vigtigt for mig at hjælpe hunde og børn til gode møder. Samtidig elsker jeg simpelthen selv at hilse på hunde og bruger gerne Hjalte som undskyldning for at hilse, da det virker lidt bedre end en vilkårlig fremmed voksen, der stopper alle hunde på vejen.

Tilvænnet fra maven

At bruge ni måneder i maven og ni måneder ude med at lytte til Obelix’ lyde og se ham bevæge sig rundt, har gjort Hjalte ganske robust. Der skal virkelig meget til at han ikke vil hen til en hund. For nylig gik det så op for mig, hvordan han selv hilste på hunde og jeg blev pavestolt. Han gjorde nemlig alt det rigtige.

Det overraskede mig, fordi det egentlig var planen at lære ham det ved at fortælle det. Vi ville ogsåhave ekstra fokus på det. Men børn lærer jo af det de voksne gør. Hjalte har simpelthen set Nicolai og jeg hilse på hunde utallige gange. Derfor er det her indlæg egentlig ikke bare om, hvordan børn skal hilse på hunde. Det handler om, hvordan børn og voksne skal hilse på hunden. 

Når du skal hilse på hunde

  1. Spørg altid om lov til at hilse på hunden. Både børn og voksne skal respektere en hundeejer og hund, der takker nej til at hilse. Hils derfor heller aldrig på hunde, der står uden deres ejer fx foran et supermarked.
  2. Sæt dig på hug. Hvis barnet er lidt forsigtig så lad barnet sætte sig på hug mellem dine ben.
  3. Hold hånden frem til hunden med flad hånd og lad den komme hen og snuse i sit eget tempo.
  4. Hunden kan aes på brystkassen, bag ørerne eller på ryggen. De fleste hunden kan faktisk ikke lide at blive klappet på hovedet så stop barnet, og dig selv, i det. 
  5. Når hunden går væk er det slut med at hilse.
  6. Sig tak fordi I måtte hilse på hunden og vink gerne farvel så der kommer en god afslutning for begge parter. 

Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *