panna_cotta_aeblekage
MAD OG OPSKRIFTER

Panna cotta a la æblekage

Det her er simpelthen det letteste og bedste. Panna cotta kan varieres i det uendelige og kræver kun fløde og husblas. Alt andet kan varieres. Denne her blev lavet af en rest fløde, der skulle bruges. Jeg kogte fløden kl. 17.30 og spiste panna cotta kl. 20. 

Ingen sukker? Brug honning eller sødemidler. Bare husk at smage den til. Personligt er jeg ikke vild med, at det bliver alt for sødt. 

Hader du æbler? Frisk frugt i små stykker er lækkert ligesom frosne bær kogt op med lidt sukker er godt. Bare husk først at tilsætte frugten når du er helt sikker på at din panna cotta er helt stiv. 

Gider du ikke lave müsli? Knus nogen kiks, kammerjunkere, makroner eller brug en købt müsli. 

Har du ikke tingene til denne müsli? Erstat det med noget lignende

Er 4 timer for lang ventetid? Et par tips. Brug større skåle så panna cottaen er i et tyndt lag. På den måde stivner den hurtigere. Skal det virkelig gå stærkt kan den smides i fryseren. Når jeg laver den i glas kan jeg give den 30-45 minutter i fryseren og derefter en lille times tid i køleskabet. Det sætter den hurtigere, men gør ikke den decideret fryser.  

Ingen pæne glas? Her er der brugt glas fra babymad. De der fra Semper, som vi bare ikke kan komme af med. Men de er egentlig ret fine til små desserter. Den kan også foldes ud på en tallerken og anrettes på den måde. 

Portionen til panna cotta er til 3 personer. Det er for de fleste et lidt tåbeligt antal, men det passer med husblassen. Enten er man frisk på at få lidt kvalme og laver to eller laver tre og har dermed en bonus i køleskabet. Eller til at forære til en nabo. 

Ingredienser

  • 3 dl. fløde
  • 2 blade husblas
  • 50 gr. sukker
  • En kvart tsk. vanilie eller kornene fra en halv vaniliestang
  • 2 æbler
  • Vand til at dække bunden af gryden
  • Lidt vanilie og evt. lidt sukker
  • 100 gr. havregryn
  • 50 gr. hakkede nødder (hassenødder, mandler eller valnødder)
  • 2 spsk sukker

Fremgangsmåde

  • Læg husblas i blød i en stor skål koldt vand i 30 min.
  • Bring fløden i kog med sukker og vanilie. Lad det køle i 5 minutter.
  • Knug vandet af husblassen og rør den ud i fløden.
  • Hæld i glas eller skåle og hav tålmodighed i 4 timer
  • Skræl æblerne og skær i mindre stykker. 
  • Kog æblerne med sukker, vand og vanilie til de er møre og bløde. Læg dem i en bøtte og lad dem stå i køleskabet.  
  • Varm en pande op og rist havregryn, nødder og kerner et par minutter ved middeljævn varme.
  • Tilsæt sukker og lad det smelte og rør hele tiden i det. Bliv ved med at røre til det bliver gyldent.
  • Hæld müslien ud på et stykke bagepapir og lad det køle af.
  • Ved servering tager du 1 spsk. æblemos ovenpå hver panna cotta og topper med müsli.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *