paaskeferie-og-mavevirus.jpg
DET PERSONLIGE

Påskeferie og mavevirus

Dag 4 af min påskeferie går på hæld. En påskeferie jeg har glæder mig utrolig meget til. I morgen skulle vi til Jylland og besøge Hjaltes bedsteforældre. Den skulle stå på hyggetid og havetid. Indtil da skulle vi have besøg af min kusine. Der var også noget med nogen kyllinger, man kan kæle i Naturcenter Vestamager, en tur i Tivoli, legeplads, kage og cocktails med nabokvinderne, rydde ud i Hjaltes legetøj, en påskefrokost, få styr på nogen blogindlæg og forberede et foredrag i denne her påskeferie. Men så kom der mavevirus. Der var også lige et gensyn med begge mine forældre. En begivenhed, der ikke er set i halvandet år og som jeg har haft det svært med. Det skal jeg nok få skrevet noget om.

Det lyder af mange ting vi skulle, men intet stod skrevet i sten udover turen til Jylland. Det andet var en liste med ting, vi gerne ville. Sådan en oversigt vi kunne kigge på over morgenmaden velvidende at vi også bare kunne rende rundt i nattøj. I stedet startede Hjaltes mavevirus fredag, da vi kom hjem fra dagplejen og sådan startede vores påskeferie. Lørdag havde han feber. Søndag var han lidt mere frisk, men meget søvn og ondt i maven. Mandag var han slatten på en måde vi aldrig har set før. Han sov det meste af dagen og kastede op. I dag har han så sovet, gået lidt rundt og levet af chips og ris. Det går fremad. Nicolai og jeg har taget 24 timers versionen på skift.

SKAL-lister

Men som jeg sidder her med maven fuld af ris, chips og sodavand føler jeg mig som en sejrskvinde. Vi skal ikke langt tilbage i tiden for, at jeg havde følt mig som en fiasko. Hvor min oversigt over ting vi kunne i påskeferie, ville have været en liste med ting, vi skulle. Tiden ville gå med at rykke rundt, så vi stadig kunne nå det hele i ferien. Jeg ville have panikket ved ikke at “nå” noget praktisk, at udgive indlæg, hvornår jeg skulle nå forberedelse til foredraget eller de beskeder, der ligger ubesvarede i min påskeferie. Som så mange af os har jeg nemlig haft en tendens til SKAL-lister eller BURDE-lister. Lister som jeg stædigt holdt fast i uanset omstændighederne. Hvis jeg ikke nåede SKAL-listen, var jeg fejlet. Det er ikke her, jeg fortæller dig, hvordan du når din SKAL-liste.

Det er her, jeg gerne vil fortælle dig, at du kan lave LYST-lister. Ikke af den slags der er gode i soveværelset. Men af den slags, der handler om, hvad du har lyst til. Fordi jeg som kigger min mentale liste igennem indser jeg at det er en LYST-liste. Min ærgrelse over ikke at have nået ting på den handler ikke om at jeg skal nå det. Det handler om at jeg rigtig gerne vil det, havde glædet mig stadig gerne vil det. Men det handler også om en permanent LYST-liste, der er så vigtig. Den handler om at passe på sig selv, lytte til sin krop, prioritere sit barn og barnets behov og trække vejret dybt ned i maven og sige PYT. Det er det, jeg har gjort i min påskeferie og det vil altid være en sejr for mig ligesom det skal være for dig.

Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *