omplaceringafhund2
DET PERSONLIGE

Overlevering ved omplacering af hund

Jeg har tidligere beskrevet, hvorfor vi sagde farvel til Obelix. Han fik et nyt, fantastisk hjem, og vi blev et familiemedlem fattigere. 
Der gik mange overvejelser og undersøgelser forud for Obelix’ omplacering. Men da beslutningen først var truffet gik det rimelig stærkt fra beslutning til overlevering. Jeg har skrevet første del om vurdering, finde familien og forventningsafstemning. Denne del handler om overleveringen, det praktiske og det videre forløb. 

Overlevering

Jeg tror, jeg har læst samtlige sider om omplacering af hunde. Det kombineret med gode råd fra Hundedamen og tilpasninger på dagen gav en god overlevering og omplacering. Det var kun mig, der kørte over med Obelix til sin nye familie på Fyn. Det er der flere årsager til. Det var vigtigt at der var fokus på Obelix og han skulle have en masse positive signaler og oplevelser på den dag. Det gjorde at Hjalte ikke skulle med. Han var altså kun 8 måneder og hvis han var med, ville vi begge skulle have fokus på ham og hans signaler og på Obelix. Det var ikke en god ordning for nogen af os.

Derfor skulle Hjalte blive hjemme og det betød en af os skulle blive hjemme. Vi vurderede, at jeg bedst kunne fake it till you make it mht. gode signaler. Jeg ville simpelthen bedst kunne gemme tårerne væk, smile og lyde begejstret. Obelix og jeg kørte derfor afsted. Det blev koordineret så Obelix og jeg mødtes med hans nye ejerkvinde foran deres hus. Vi gik så en tur og på turen mødte vi ejermanden og deres fantastiske corgi.

Vi gik så tur alle sammen på en dejlig sti, hvor hundene kunne lære hinanden at kende. Vi kom hjem til dem sammen og hundene blev lukket ind i huset samtidig og ud i haven samtidig. Menneskerne gik til dels med rundt i haven og huset og der blev snust til alt. Vi satte os også ned i haven og senere ved spisebordet, så der blev signaleret ro og hverdag til begge hunde. Efter en bid mad, underskrifter og forklaringer sagde jeg farvel, nussede Obelix bag øret og kørte. Det var vigtigt at farveldelen var ligesom, hvis jeg skulle være væk et par timer. Jeg kørte rundt om hjørnet, stoppede under et træ og sad og græd. Det var en virkelig hård køretur hjem.

Det praktiske

At overdrage en hund til anden familie betyder lidt praktisk arbejde. Forsikringen skal opsiges og ny familie skal tegne en forsikring. Det skete ret nemt via telefonen. Hunden skal registreres i Dansk Hunderegister. Det koster et lille gebyr, men er altså lovpligtigt. Hvis hunden har stamtavle, skal ejerskiftet også registreres hos Dansk Kennel Klub. Deres hjemmeside er altså noget rod og digitalt login virkede ikke. Vi måtte dog gerne sende et billede af de udfyldte papirer. De papirer skal dog udfyldes af både sælger og køber så husk at have dem med ved overleveringen.

______________________________________________________________________________
Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *