tilmelding-til-tryghedscirklen
SYGDOM

Tilmelding til Tryghedscirklen og besøg af psykologen

I midten af december kom psykologen fra CIMHP (Copenhagen Infant Mental Health Project) på besøg. Nicolai og jeg udfyldte en masse spørgeskemaer for efterfødselsreaktioner og om vores familiemæssige baggrund. Det hele var med henblik på tilmelding til Tryghedscirklen. Hun optog og observerede Hjalte sammen med os hver for sig. Til sidst lavede hun selv nogen tests på Hjalte og sin evaluering. Hun bekræftede bekymringen og at han havde afvigende social kontakt.

Lodtrækning om hjælp

Herefter er forløbet lidt underligt. Da der er tale om et forskningsprojekt, bliver alle ikke tilbudt det. Vi skulle på stedet fortælle, om ønskede tilmelding til Tryghedscirklen. Det ville vi bestemt gerne. Derefter trak hun en kuvert frem, hvor der lå resultatet af en lodtrækning, der bestemte om vi blev tilbudt forløbet Tryghedscirklen. Hvad Tryghedscirklen var, var dog ikke blevet mere præcist af hendes forklaring. Jeg var rigtig ked af at det lå hver onsdag, hvor jeg også havde mødregruppe. Mødregruppen var mit ugentlige højdepunkt og jeg skulle nu vælge. Selvom jeg var rigtig ked af det og ærgerlig, valgte jeg tilmelding til Tryghedscirklen, da jeg havde brug for input fra fagpersoner og ligesindede til denne situation.

Som det sidste foreslog hun at vi arbejdede på Hjaltes søvnrutiner. Hun mente det kunne have en effekt at han fik en længere lur om eftermiddagen i stedet for de powernaps han tog. Nicolai og jeg lavede selv følgende punkter, vi ville fokusere på.

Vores plan

  • Være mere insisterende uden at tvinge ham til kontakt fx ved at gå ind i dit synsfelt og flytte dit hoved.
  • Udnytte den position, hvor han havde kontakt. Vi mistænkte stadig at  synet spillede ind, da kontakten var bedst på en armslængde afstand, men flakkede når vi kom tættere på. Hjalte elskede at hænge på skulderen og sove “oprejst” på min brystkasse. Han elskede at ligge på spisebordet eller puslebordet og blive talt til og der kom også både pludren og smil. Han ville dog ikke ligge i arme og græd typisk ligesom du ikke havde nogen kontakt med mig under amning
  • Kl 14-19 småsov Hjalte og var skiftevis sovende og vågen og græd. Da han sov godt hele natten og formiddagen var der ikke meget tid og energi til at træne social kontakt og nakke. Vi begyndte at lave mange tumleøvelser, så han blev mere udmattet og stimuleret med håbet at han så sov bedre og længere stræk.

Tilmelding til Tryghedscirklen lykkedes og det startede en måned senere. Det var ikke en svær beslutning for os at sige ja tak til tilbuddet. Selvom Tryghedscirklen virkede lidt vagt beskrevet, synes jeg de andre tilbud fra Københavns Kommune virkede endnu svagere. Jeg havde svært ved at se, hvordan det skulle give os den støtte, vi havde brug for.H

Jeg har samlet alle indlæggene om Tryghedscirklen og Hjaltes sygdomsforløb, så du lettere kan finde dem.

_____________________________________________________________________________
Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *