raad til indkoering
FORÆLDRETANKER

Mit bedste råd til indkøring

Jeg har nogen ideer og retningslinjer for, hvordan jeg gerne vil have mit liv skal fungere. Jeg ved også, at de kan bøjes og redigeres, som de møder virkeligheden. Indkøring og ferie i dagpleje hører til de punkter. 

En af dem er det der med at holde fri uden barn. Vi har planlagt dagene så Hjalte ikke får for lange dage i dagplejen, som han forresten endte i af omveje (her). Vi har planlagt ferierne, så vi alle sammen er sammen. Men når man samtidig, som os, ikke har forældre i nærheden, og Hjalte ikke var vild med den seneste barnepige, er der bare ikke så meget voksentid. Vi er utrolig heldige, da Hjalte sover hver dag kl. 19. Så vi har jo tid uden Hjalte. Men den tid er altid hjemme. Det sted, hvor der også er praktiske ting, og hvor det er svært at bryde rutinerne.

Kærestetid

Med tiden håber vi at finde en fast barnepige, så vi kan komme ud. I første omgang fandt vi dog en anden løsning. Da Hjalte var gennem det meste indkøring tog jeg en fridag. Nicolai havde jo allerede fri pga. indkøringen så vi brugte kun én dag fra “feriepuljen”. Samtidig var der ingen dårlig samvittighed, da det netop er vigtigt, at Hjalte har hele dage i dagplejen for at få en rutine, det er en del af indkøringen.

Det var en fantastisk dag! Derfor vil mit bedste råd til indkøring være at bruge den tid til forældretid. Hvis det er muligt, så tag en dag sammen. Måske kan man også gå lidt tidligere, møde senere eller mødes til frokost. Men udnyt at barnet alligevel skal passes et andet sted, hvor han i forvejen er tryg. Og hvor man som forælder er trygge ved barnet er.

Startede tidligt

Vi fik virkelig det meste ud af dagen. Hjalte blev afleveret kl. 8, hvilket tog præcis 1 minut. Hans dagplejemor vil nemlig helst, at man afleverer på dørtærsklen, så afskeden ikke trækker ud. Som forælder synes jeg det er vildt hårdt, men jeg kan godt se pointen i det. Derefter gik turen til Nørreport. Vi købte et par croissanter og gik en tur i Botanisk have. Vejret var fantastisk, hvilket formede en del af dagen.

Turen gik op gennem strøget til Arnold Busck, hvor jeg kan fordybe og forvilde mig i alle de bøger, jeg gerne vil læse og eje. Udover det fik jeg en fantastisk freestylet rooiboos chai på deres cafe. Vi fortsatte shoppingturen til La Glace. Jeg må indrømme, det faktisk var mit første besøg. Vi var der kl. 10.30, hvilket var fantastisk. Ingen kø og vi havde næsten det hele for os selv.

Lidt mere shopping i udvalgte butikker, der bare ikke findes i Fields, og vi endte i Nyhavn. Det fantastiske vejr, hyggen og min nostalgi fik os på havnerundfarten. Det var sjovt at se og høre, hvilke forandringer der sket på de 10 år siden jeg var guide. Jeg ved jo godt at byen har forandret sig. Men jeg havde ikke tænkt over, hvilke til- og fravalg det har for guidernes manuskrift. Pludselig er det jo relevant at fortælle om Amager Bakke og ikke om de fine hvide skulpturer. Det kan jeg vist skrive en hel del om.

Energi, omsorg og kærlighed

Vi sluttede med den meget velvalgte menu “Perfect day” på Sticks’n’Sushi. Vi blev mætte og glade af alt den gode mad. Da vi nu er praktiske forældre købte vi et par liter mælk på vej hjem og hentede Hjalte kl. 15. Det var hans sidste dag med indkøring og nu er han officielt fuldtids dagplejebarn.

Det gav så meget energi på parforholdskontoen, og vi skal virkelig blive bedre til det. Vi taler allerede om, hvad vi kan lave næste gang, men tager gerne imod foreslag.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *