min_mor_forlod_mig 
BARNDOM

Min mor forlod mig

I mange år sagde jeg, at min mor skred, da jeg var 13. Jeg valgte det ordvalg for at provokere og for at få folk til at spørge. Det var min måde at få folk til at undre sig og jeg tror også i dag, at det var et råb om hjælp. Jeg var bitter og sarkastisk, hvilket var et tegn på at jeg ikke havde det godt. Problemet er at det ikke rigtig blev hørt. Uanset hvor højt folks øjenbryn kom op, skete der bare ikke mere. Det er lang tid siden, jeg har brugt den sætning. Jeg kan mærke, at den ikke beskriver det hul, der er i min mave. Sagen er nemlig at fysisk og følelsesmæssigt var jeg 13 år, da min mor forlod mig.

Da jeg var 13 år blev mine forældre skilt. I et par måneder boede min mor i den særskilte lejlighed på gården, som min storebror var flyttet ud af. Jeg ville helst være der. Hun meldte hurtigt ud, at hun havde en ny kæreste. Da hun også lige havde taget kørekort og fået bil, havde hun en helt anden frihed end før. Vi boede nemlig et par kilometer fra den nærmeste togstation med et tog 1 gang i timen. Min far havde travlt med sine følelser. Min mor havde travlt med sit nye liv. Efter et par måneder flyttede hun sammen med sin kæreste i Nykøbing. Det var i hans lejlighed, hvor der ikke var et værelse til mig. Min far og jeg blev på gården. Det var i høj grad muligt, fordi han fik børnebidraget og et tilskud af min mor. Netop den ordning var hendes argument for at give min far fuld forældremyndighed.

Min mor ville ikke have mig

Jeg forgudede min mor på en ganske usund måde, der også skal ses i lyset af det psykiske omsorgssvigt i min familie og min utrygge tilknytning. Min mor brugte mig som veninde. Jeg kunne godt se og mærke, der var noget galt, men det eneste jeg ville var jo at være sammen med min mor. I denne her skilsmisse forlod min mor mig fuldstændig. Fysisk flyttede hun væk og til et sted, hvor jeg ikke kunne være eller følte mig velkommen. Juridisk gav hun afkald på forældremyndighed. Psykisk følte jeg mig helt kastet til side som et brugt stykke legetøj. Nu havde hun prøvet der her familie med børn. Nu skulle hun leve sit liv med ny mand, flere penge, flere rejser og bedre tøj. Det var et liv, hvor jeg aldrig følte mig velkommen, men mere som en påtvungen gæst.

Jeg bor hos min far

Alligevel blev jeg ved med at opsøge hende. Vi kunne lave en aftale om at ses efter skole. Jeg sad ved vinduet derhjemme og ventede på hun hentede mig. Hun kunne godt være forsinket eller bare aflyse, fordi det ikke passede hende eller hendes kæreste så godt alligevel. Senere flyttede hun til Nordsjælland og jeg flyttede på kostskole, men det er en anden historie. Jeg boede hos min far fra jeg var 13 til jeg flyttede på efterskole som 15 årig. Gennem efterskolen og kostskolen var jeg alle ferier hos min far. Der var måske et par dage, hvor jeg kunne tage til min mor. Det blev nemlig tydeligt at hendes mand og jeg ikke var god kombination i mere end 24 timer.

Det der stadig forbløffer mig den dag i dag er, hvordan jeg ignorerede min mavefornemmelse fuldstændig. Jeg kunne godt mærke, den var gal og især i dag kan jeg virkelig se den var gal. Tidligt fik jeg tanken, at min mor ikke elskede mig og måske aldrig havde gjort det. Jeg var også klar over at jeg ikke var velkommen, ikke kunne godt med hendes kæreste, at hun ville vælge ham og at hun ikke var interesseret i mig som person. Vores relation var udelukkende på hendes præmisser. Det var når hun kunne ses, hvor hun ville ses, hvad hun ville lave og hvad hun ville tale om. Alligevel blev jeg ved med at opsøge hende. Jeg higede efter min mor ligesom jeg har gjort det meste af mit liv.

Da jeg selv blev mor

Da vi talte om at få et barn var jeg afklaret med, at jeg ikke var ligesom min mor. Men det har fyldt utrolig meget at min mor forlod mig på den måde. Selvfølgelig set i lyset af alt det andet fra min barndom. Det gav mig en frygt for ikke at kunne elske mit barn eller at jeg måske en dag ville forlade mit barn, ligesom min mor forlod mig. Fødslen af Hjalte slog det fast med syvtommer søm at det ikke kommer til at ske. Jeg kan godt elske og jeg elsker Hjalte og han bliver ikke forladt af sin mor.

Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *