kundeservice
DET PERSONLIGE

Min første forelskelse i kundeservice

Det var midt under finanskrisen, at jeg stod som nyuddannet cand. mag. Lige præcis sådan en, som der ofte blev joket med var så flertallige at man kunne fodre svin med dem. Jeg skrev mange ansøgninger, og de første var dejligt naive og en smule tåkrummende, fordi jeg ikke helt havde forstået konceptet. Jeg skulle jo have et akademisk job og havde ingen planer om at arbejde med kundeservice.

Efter 5 måneder tilmeldte jeg mig et vikarbureau og de fandt rimelig hurtigt et job til mig. Det var en måned, ingen forlængelse og absolut ikke relevant ift. min uddannelse. Alligevel husker jeg det som et at mine bedste jobs.

Opgaven var kedelig. Den var faktisk røvsyg og det krævede altså lidt tårer, et par kameler og en næsten opsigelse at være der de første dage. Men jeg var stædig og ville ikke være en af de akademikere, der ikke kunne tænke ud af boksen. Den sommer havde DIBS haft en fejl, der betød at mange kunder var blevet trukket dobbelt, da de købte en vare hos en dansk netbutik. Det var selvfølgelig en dårlig situation for både kunder, netbutikken og DIBS og kunderne skulle have pengene tilbage hurtigst muligt.

Derfor satte netbutikken en produktionslinje op. Kort fortalt blev alle sager/henvendelser printet. Derefter vurderede en medarbejder sagen, en anden overførte pengene og en tredje svarede kunden. For udefrakommende kan det lyde lidt tåbeligt, men det var vanvittig effektiv og sikrede en god proces både for medarbejderne og kunderne.

Den mest kedelige og intetsigende opgave i alt det var at printe sagerne. Gå ind i et system, printe alle relevante papirer, hente i printeren, sikre alt vedrørende sagen var samlet med papirclips og derefter aflevere det til den næste. Og det var min opgave. Senere hen blev jeg dog ”forfremmet” til at sende standardsvar til kunderne.

Efter en måned var jeg alligevel total klar på at arbejde der og med kundeservice og jeg husker det stadig som fantastisk. Det er fordi den måned viste og lærte mig to ting.

For det første værdien i et team. Det team jeg sad i var fænomenalt! Intet mindre. De havde en suveræn humor, var ufattelig søde, velkommende og inkluderende og så var de bare topprofesionelle når det kom til kundeservice. Det er jo ikke fordi det var mit første job, men mine andre jobs har været kendetegnet ved at have kolleger, der havde andre opgaver end mig. Den måde det her team sparrede og hjalp hinanden var inspirerende. De gjorde det sjovt at være på arbejde på en måde jeg altså ikke lige havde prøvet før. De viste også et overskud og positivitet i en situation og opgave, der altså heller ikke var den sjoveste for dem.

For det andet arbejdede de i kundeservice. Det er et ord, der tages håbløst for givet. Jeg havde da, teknisk set, arbejdet med kundeservice i supermarked og på havnerundfarten, men det nåede ikke det her til sokkeholderne. Det åbnede mine øjne for, hvad man kan, hvis man tager stilling til kundeservice. Hvis en virksomhed vælger kundeservice til, italesætter det og ansætter folk, der kan netop det. Det dér, som for andre kan være lidt udefinerbart. Det der kundeservice, som vi tager som en selvfølgelig og altså alt for sjældent værdsætter som det håndværk, som jeg mener det er. At se kundeservice fra medarbejdernes perspektiv, var en øjenåbner uden lige for mig på utrolig mange planer.

Jeg fik jo ikke et job i netbutikken. Alligevel fortsatte jeg med kundeservice i anden regi. Det er stadig et område, der interesserer og fascinerer mig. En forelskelse i et fagområde som jeg kan takke den netbutik for.

______________________________________________________________________________
Følg gerne med: Instagram @Copenhagenfamily og Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *