Royalarena som nabo
DET PERSONLIGE

Lidt om at bo ved siden af Royal Arena

Vi bor i en lejlighed, som vi impulskøbte (her). Den eneste virkelig faste ting vi vidste, var at Royal Arena ville blive vores nabo. Det er der kommet mange spørgsmål til og jeg har samlet svarene og erfaringerne her. 

Bygningen

Der er jo altid delte meninger om arkitektur, men jeg kan godt lide Royal Arena. Den organiske, runde form og træbeklædningen gør den interessant at se på. Vi bor lige ud til hovedindgangen og trappen er også ganske fin. Der sker, at vi går ture deroppe for at se udsigten og det er en fin lille rute at gå rundt om.

Lyset

Eftersom vi bor ud til hovedindgangen bor vi også ud til det kæmpe skilt, hvor der står Royal Arena. I dagtimerne ligger vi ikke mærke til det. Om aftenen generer det ikke og vi har vænnet os til det. Men der er aldrig brug for at tænde lys for at finde rundt i vores lejlighed. Vi har jo lamper, men de der nætter, hvor jeg stod op for at drikke vand eller gå på toilettet efter amning, tændte jeg ikke lys for at finde rundt. Man kan simpelthen ikke famle sig rundt i blinde når Royal Arena er ens nabo. Det ville passe mig fint, hvis de slukkede om natten, da det også virker som et spild af ressourcer.

Lyden

Det oftest stillede spørgsmål; Kan vi høre Royal Arena? Nej det kan vi overhovedet ikke. Den eneste gang vi har hørt noget var til en Celine Dion koncert og det skyldtes udelukkende, at de ikke havde lukket dørene, da opvarmningen gik i gang. Det gør de dog ellers altid og det er kun den ene gang vi har oplevet det. Royal Arena har jo fast tag, så der er virkelig godt lydisoleret.

Stemningen

Når folk skal til koncert, sportsbegivenhed eller et andet arrangement er de oftest i godt humør. Det betyder, at jeg kan se ud på en masse glade mennesker. Og når jeg går tur den vej og der er arrangementer, kan jeg lige snuse til den gode stemning. Det er nok en smagssag, men jeg synes det er vildt hyggeligt.

Pissoirerne

Det her er den største ulempe og jeg mener egentlig ikke det er Royal Arenas skyld. Der er åbenbart en regel om, at det kun er kvinder, der kan holde sig. Så kvinderne holder sig troligt og står i kø til toiletterne, når de er kommet indenfor. Mændene kan ikke finde ud af det. Jeg generaliserer voldsomt her, da der selvfølgelig er mænd, der kan opføre sig ordentligt. Derfor stod de og tissede op af hegnet til vuggestuen og børnehavens legeplads eller ud på det grønne område, hvor børnene leger. Eller op af folks huse eller endda hoveddøre. Løsningen er nu, at Royal Arena sætter pissoirer op udenfor, når der er arrangement. Det er også nødvendigt med vagter, der fortæller mænd, at de skal bruge pissorierne i stedet for hegnet. De lugter, de er klamme og de er grimme. Altså pissoirerne, men egentlig også mændene, der ikke kan holde sig og bruge toilettet indenfor. Royal Arena fjerner dem mellem arrangementer for det meste. Det her er altså den støreste ulempe ved at bo ved siden af Royal Arena.

Oprydning

Jeg var bekymret for om vores område ville ligne en krigszone efter hvert arrangement. Men medarbejdernes hos Royal Arena er A-mennesker, der er gode til at rydde op. Det bedste ville jo være hvis gæsterne ikke svinede, men det er virkelig sjældent at jeg ser plastik og pap, der ligger og flyder dagen efter et arrangement.

Madboderne

Royal Arena har to madboder. En der sælger øl og en der sælger hotdogs. De er egentlig ikke permanente og de er ret grimme. Det er fuldstændig muligt at køre dem ud og ind ved hver arrangement ligesom med pissorierne. Men det gør de ikke. Det er mere reglen end undtagelsen at de bare står der. På den positive side kommer der private foodtrucks eller madboder ved større arrangementer. Det gør, at vi som beboere kan købe burgere fra Backstage Burgers, mad fra HK Foodtruck, kaffe og nogen gange pandekager fra andre madboder. Nem og lækker aftensmad – ja tak. 

_____________________________________________________________________________
Følg gerne med: Instagram @Copenhagenfamily og Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *