indlaeggelse under barsel
SYGDOM

Indlæggelse under barsel

Vi har brugt rigtig meget tid på hospitaler. I alt har Hjalte været indlagt 5 gange af 5-12 dages varighed plus møder, undersøgelser og opfølgning. Den første indlæggelse under barsel kan du læse om her
Det har selvsagt fyldt en del af både min og Nicolais barsel.

Der er både tiden, vi brugte på hospitalet. Men der er også tiden, hvor vi var hjemme mellem Hjalte fik medicin, hvor vi ventede på næste indkaldelse, fulgte op på svar og planer og al den tid, hvor vi var bekymrede forældre. Nyrebækkenbetændelse kan nemlig googles, men årsagerne er mange og det meste er på lægefagligt sprog, der ikke giver meget ro. 
Noget af tiden kan vi heldigvis få tilbage. Det er desværre ikke altid hospitalerne får det fortalt til forældrene, men forældrene er gode til at minde hinanden om det. På den måde er jeg selv blevet husket på det og har selv fortalt det til andre forældre. Det er nemlig sådan at indlæggelse under barsel ikke tæller som barsel. I praksis betyder det, at de dage barnet er indlagt, ligges til barslen. Barselsperioden forlænges simpelthen, og det der så rart som forælder at få de dage ”tilbage”.
Der er dog et par ting, man skal være opmærksom på.

Dokumentation

Det er forældrenes ansvar at bede hospitalet udfylde dokumentation for indlæggelse. Vi har fortalt det til sygeplejersken, der udskrev os.

Det er til barnets 46. uge

Man får ikke barsel tilbage under hele barselsperioden. Det er til barnet fylder 46 uger. Hvis man er i tvivl, om det er indenfor den periode, så hellere send dokumentation ind en gang for meget end en gang for lidt.

Dagene tælles anderledes

Nicolai og jeg har begge 8-16 jobs i det offentlige (så egentlig 8-15.30 pga. frokostpausen). Det betyder, at weekender ikke tæller med i forlængelsen af barslen. Man kan altså ikke bare tælle sig frem til at 9 indlæggelsesdage giver 9 ekstra barselsdage. Det er lidt rodet og altid en god ide at tale med barselskontoret i sin kommune.

Informer Udbetaling Danmark

Dokumentationen fra hospitalet skal sendes til Udbetaling Danmark/kommunens barselskontor. I Københavns Kommune kan man tage et billede af dokumentet, og sende det via deres hjemmeside vha. NemID.

Informer arbejdsgiver

Husk at informere arbejdspladsen. For os har det både været nærmeste leder og HR, der skulle informeres. De skal selvfølgelig også informeres om ændringer i barselsplanen.

Ny barselsplan

Forlængelse af barselsperioden, giver typisk ændringer i barselsplanen. Vi afsluttede begge hver vores barselsperiode med ferie. Ved mig brugte jeg mere barsel og mindre ferie. Ved Nicolai valgte vi, at han brugte ferie, men vi gemte hans barsel. Det er forskelligt fra kommune til kommune, hvem der kan bruge den gemte barsel. I nogen kommuner ville det kunne være Nicolai, der kan bruge barsel, der skyldes en forlængelse i hans barselsperiode.

Nyd det

Vi bruger vores ekstra barsel når Hjalte skal skiftes fra dagpleje til vuggestue. Det bliver også brugt til ekstra fridage med ham. Målet er at dagene bruges til at gøre hverdagen lettere og skabe hyggelige stunder med Hjalte.

Jeg har samlet alle indlæggene med Hjaltes sygdomsforløb, så du lettere kan få et overblik.

______________________________________________________________________________
Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *