saadan_taler_du_med_dit_barn
FORÆLDRETANKER

Sådan taler du med dit barn

Tidligere har jeg arbejdet rigtig meget med kundeservice. Især processerne og undervisning i, hvordan man yder god kundeservice. Det gør jeg det ikke så meget i nu og derfor var det spændende, da jeg blev bedt om at holde et oplæg for en gruppe, der arbejdede med kundeservice. Det var spændende, hyggelig og interessant at støve den viden af. Da jeg sad og lavede materialet gik det op for mig, hvor meget min tilgang til god kundeservice stemmer overens med min tilgang til bevidst forældreskab. Hvordan du taler med dit barn har nemlig nogen overlap til hvordan man taler i kundeservice.

Til oplægget lavede jeg nogen punkter man skal undgå eller gøre i sin kommunikation i kundeservice. Det ligger samtidig også op af principperne fra Tryghedscirklen. Der skal sikre en tydelige, empatisk og konsekvent kommunikation når du taler med dit barn. På samme måde skal der være altid være fokus på at du som voksen er stærkere, klogere og kærlig overfor dit barn. Jeg har uddybet og vinklet pointerne ud fra min erfaring og uddannelse i pædagogik og fra Tryghedscirklen.

Undgå/dont’s

 • Humor, sarkasme og ironi.
 • Ordene nemlig, selvfølgelig, bare, altså, ordet ”ikke” og generelt negativer, da du kan fremstå bedrevidende og lidt nedladende.
 • Fremmedord, fagudtryk og forkortelser som barnet ikke kender
 • Gætterier, da du fremstår usikker og utroværdig når du gætter. Børn opfatter mere end vi tror og dermed også gætterier og usikkerhed.

Gør/do’s

 • Fortæl altid det vigtigste først
 • Overvej om alt det du vil fortælle bagefter virkelig er relevant
 • Tal altid sandt og lad være med at oversælge dit budskab, men hvis gerne din oprigtige begejstring for noget.
 • Sig hvad du gør og gør hvad du siger, det giver dig troværdighed og skaber tillid
 • Lov aldrig noget du ikke kan holde
 • Fortæl hvad du laver eller skal lave fx ”jeg skal lige hænge vasketøj op og så kommer jeg”
 • Brug pause, hvis det tager lidt længere tid at undersøge så hvis du ikke har svaret på stående fod, kan du godt bede om betænkningstid.

Guide for samtalen

Jeg har også lavet en lille guide til samtalen. Tænk på om du når rundt om de her punkter, når du taler med dit barn.

Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *