Glæden ved en hobby
DET PERSONLIGE

Glæden ved en hobby

Der er intet i vejen for at være ambitiøs og jeg er bestemt ambitiøs på mange punkter. Men jeg har også tænkt på det med værdien af et mål og evne til at være i følelser og situationer. Det blev vist lidt kringlet og jeg vil gerne prøve at forklare det. I mange år overlevede jeg. Min krop var i overlevelsesberedskab og egentlig også konstant stress-tilstand. Det lå så dybt at jeg ikke var bevidst om det og det var først når jeg fik stress-symptomer, at jeg handlede på det. Det var i den forbindelse at jeg startede hos Heidi og begyndte at arbejde på de dybere årsager til min stress nemlig min barndom og mine overlevelsesstrategier. Mange var gode, nogen var dårlige og nogen skulle justeres for at blive gode. En del af mine mønstre er den pæne, stræber pige, der er god til alt, hvad hun sætter sig for. Jeg ligger et enormt pres på mig selv og er samtidig også min egen værste kritiker. Det har jeg arbejdet meget med og jeg er et rigtig godt sted i dag.

Overlevelse og hobby

Et sted jeg kan mærke det her mønster stadig sidder, er når det kommer til mine hobbyer. Jeg vil altid gøre det bedre, forbedre mig og sætte et nyt mål. Det kolliderer dog med der, hvor jeg er i livet i dag. I takt med at jeg arbejdede med min stress og min overlevelse blev livet bedre og lettere. Jeg skal ikke hele tiden kæmpe imod mig selv eller ydre påvirkninger, fordi min indre ro og øget selvværd har gjort mig i stand til at håndtere livet på en anden måde. Det betyder at jeg har skulle lære at være til, slappe af og ikke se faresignaler alle steder.

Derfor har jeg tænkt på det her med at have en hobby meget. Jeg har aldrig været typen, der går til sport, men jeg har gennem årene haft andre hobbyer som pilates, tegning, bagning, madlavning, blog, opdragelse og bøger både fiktion og faglitteratur. Men jeg spænder tit ben for mig selv i nydelsen af mine hobbyer. Jeg læser meget for tiden og har gang i flere bøger på en gang. Derfor savnede jeg et sted, hvor bøgerne kunne være, men hvor Hjalte ikke kunne nå dem Pludselig kørte min hjerne i at den nyopsatte tallerkenrække fyldt med bøger blev til alle de bøger, jeg skulle læse. Og pludselig forsvandt min læselyst i “burde” og “skulle”. Det krævede lidt tankevirksomhed, at jeg har fået det vendt til at tallerkenrækken indeholder et overblik over bøger, jeg ikke har læst. Det betyder dog ikke at jeg skal læse dem, det er bare et overblik over forslag.

Konstante projekter

Jeg har et ønske om at begynde at løbe. Egentlig ville jeg være startet sidste sommer, men et problem med hælen udsatte det til næste år. Jeg vil gerne løbe, fordi det er fleksibelt og jeg bor lige ved et fantastisk naturområde. Men min hjerne var også allerede i gang med planer for 5 og 10 kilometer, løbetøj og alt muligt andet. Igen var det jo både motiverende og samtidig slog det næsten pusten ud af mig på forhånd.

Hvis jeg finder løsningen på det her så siger jeg til. Indtil videre hjælper det for mig at reflektere over det. Jeg tænker meget over at burde og skulle ikke har noget at gøre med en hobby. Hvis de ord sniger sig ind skal jeg genoverveje, hvorfor jeg vil have den hobby. Af samme grund tager jeg også pauser fra hobbyer fx læsning og bagning har haft nogen længere pauser gennem årene. Når jeg har brug for en lille husker, læser jeg også denne artikel, der så fint stiller spørgsmålstegn ved behovet for at have mål med sine hobbyer. Hobbyer, ligesom meget andet i livet, skal handle om at ville og dermed have glæde og engagement i det.

Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *