legeland-og-foraeldrebekymringer
FORÆLDRETANKER

Forældrebekymringer og legeland

Verden forholder sig således, at der er åbent et Dinos legeland ca. 10 minutters gang fra lejligheden. Dog 20 min. hvis Hjalte går selv og 5 minutter på cykel. Med andre ord vanvittig tæt op. Egentlig ville vi ikke have årskort, da det ikke var savnet sidste år. Samtidig har jeg det lidt svært ved tanken om en kæmpe indendørs legeplads hele vinteren. Hvad er der nu galt ved at være udenfor i den friske luft eller på biblioteket? Det skønne ved de steder har dog altid været at der altid er andre legekammerater, men nu har de altså allesammen årskort til legeland og det har vi også nu. Det første besøg gav mig dog en hel byge af forældrebekymringer.

Alle forældre er bekymrede for deres børn. Vi vil jo de små krapyler det bedste. Standarden herhjemme har bare været lidt anderledes pga. Hjaltes sygdom. Efter at have frygtet hjerneskade og utryg tilknytning og så pludselig have et helt raskt barn, skulle der bare meget til at forårsage bekymringer. Intet kunne helt stå mål med frygten før den første indlæggelse. Nu er der dog som om der er gået tilstrækkelig lang tid og jeg nu får alle de der helt almindelige bekymringer, der især handler om at sammenligne med andre børn.

De der sammenligninger

Det med sammenligninger er bare så forbandet oplagt og ligetil med børn. En hulens bunke bøger fortæller om hvad barnet skal og hvornår indenfor alt fra søvn til gribeteknik. Det er så hurtigt at blive grebet af forældrebekymringer når ens barn afviger lidt fra bogen eller guiden på nettet. Samtidig er der jo jævnaldrende børn at sammenligne med både blandt naboer og i institution. Det er så skrækkeligt ligetil og jeg kan blive helt grebet af forældrebekymringer over Hjaltes sprog og motorik når jeg sammenligner med andre børn. Dog sidder jeg og læser om hjernens udvikling og betydningen af tidlige oplevelser og det minder mig om, hvor forskellige børn er. Hvor et par måneder eller sågar års alderforskel mellem voksne ikke nødvendigvis har den store betydning på modenhed, udvikling eller muligheder betyder det alverden for børn. Der er så mange ting, der spiller ind på så kort tid at sammenligninger primært giver forældrebekymringer.

De forsvinder aldrig. Der vil altid være så mange ting jeg bekymrer mig over. Det er vigtigt at finde en balance mellem at reagere og overreagere. Sproget skal nok komme, men jeg har fokus på at udtale ord ekstra tydeligt og inddrage ham endnu mere. Motorikken er blevet bedre og der er forhindringsbaner i et legeland egentlig et rigtig godt træningssted. Det er nu og her bekymringerne. Mest af alt trækker jeg vejret dybt og siger til mig selv, det skal nok gå.

Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *