fjerde-og-femte-indlaeggelse
SYGDOM

Fjerde og femte indlæggelse

Egentlig ville jeg have skrevet et indlæg om hver indlæggelse. Men helt ærligt så flyder de sammen for mig. Vi tog turen til Hvidovre Hospital i maj. Derefter blev vi henvist til Righshospitalet og i juni blev der lagt en plan på baggrund af scanningerne fra januar: Nye undersøgelser i efteråret og i mellemtiden skulle den forebyggende antibiotika fortsætte. Hjalte havde nemlig tilbageløb i urinrøret. Ikke noget voldsomt, men den heftige antibiotika når han fik nyrebækkenbetændelse skulle helst ikke ske for tit pga. nyrerne. Flere børn vokser fra det så planen var en lav dosis forebyggende antibiotika og tjek løbende. 

I slutningen af juni fik Hjalte feber så igen. Jeg ringede både til Hvidovre og til Rigshospitalet og følte mig som en kastebold. Der var travlt begge steder og de mente begge det var bedst, hvis vi tog til det andet sted. Hvidovre ”vandt” dog, da de argumenterede for at Hjalte jo allerede var henvist til Rigshospitalet og det nok var blæreinfektion igen. Det gav mig lidt deja vu til den gang jeg sad med 5 dage gamle Hjalte og blev sendt mellem afdelinger i halvanden time.

Velkommen til Riget

Vi endte på Børnemodtagelsen på Rigshospitalet. Derfra gik turen til børnekirurgisk afdeling. En vigtig ting jeg har lært er, at sygeplejerskerne sjældent har tid til mellemregningerne. Det er ikke grundet manglende vilje, men fordi de simpelthen er for pressede. Der var nogen forskelle i hvordan medicin blev givet og hvordan maden fungerede, der gav nogen unødige frustrationer hos os. Det gjorde de, fordi der desværre ikke var tid til at forklare det ekstra pædagogisk for de pressede forældre. Den ekstra indlæggelse betød også at Hjaltes undersøgelser blev rykket fra efteråret til start august. Efter 4 dages indlæggelse kom vi hjem. Hjalte nu havde fået nyrebækkenbetændelse mens han var på forebyggende antibiotika, betød at hans scanninger i efteråret blev rykket frem og der blev talt om operation.  

Hospitaler og hverdag

Vi kom hjem med en ny forebyggende antibiotika. Det holdt i ca. 3 uger. I slutningen af juli fik Hjalte igen feber og vi kom igen til Rigshospitalet. Det var ugen op til min ferie. Denne gang havde Hjalte feber i længere tid på trods af medicin og de blev nød til at skifte medicin. Vi brugte 6 dage derinde i 30 graders varme. Heldigvis fandt Nicolai en ventilator i en butik og det gjorde det udholdeligt.

På en måde bliver det hverdag at være indlagt. Dagen har sin egen rytme. Nogen gange blodprøver om morgenen, medicin tre gange dagligt, måltider på faste tidspunkter, de samme sygeplejersker på forskellige vagter og nogen gange endda de samme børn og forældre. Grundet varmen gik vi ture hver dag, da Hjalte var feberfri. Vi købte sandwich og spiste i fælledparken, mens han sov i sin klapvogn. Vi skiftedes til at tage hjem og sove, spiste sammen og fik det bedste ud af det. Men det var ikke ligefrem den ferie og pause vi håbede på og havde brug for. 

Jeg har samlet alle indlæggene med Hjaltes sygdomsforløb, så du lettere kan få et overblik.

______________________________________________________________________________
Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *