ferieplan.jpeg
REJSER

Ferieplanlægning og kontroltab

Det er vist verdens dårligste hemmelighed, at jeg er et planlægningsmenneske og ferieplanlægning er ingen undtagelse. Mit hverdagsjob er endda at dokumentere og optimere processer og arbejdsgange. Det er heller ikke blevet mindre af at blive mor og både have blog, instagram, facebook og foredrag. Men det har fundet et rigtig godt leje og mine evner indenfor planlægning og koordinering er grunden til, at jeg kan gøre det hele. Derfor har jeg også planlagt vores ferier ned til mindste detalje. Ferieplanlægning er blevet en kunstform for mig. Min barndoms ferier gik rundt i Danmark og en enkelt smutter til Frankrig og Spanien.

Efter skilsmissen tog min far og jeg på camping et par gange. Han fandt typisk steder, men jeg satte mig ind i områderne og bød ind med, hvad der var at se og opleve. Det var en overlevelsesstrategi for at få en god ferie. Alternativet var at sidde på campingpladsen en hel dag med min far, hvilket jeg ikke ville. Det fungerede bedre når der var noget neutralt vi kunne kigge på og tale om. Det er en strategi, jeg også efterfølgende har brugt når jeg har set mine forældre.

Den første fællesferie

Min og Nicolais første rejse gik til Berlin. Jeg havde været der tre gange før og stod derfor for at planlægge turen. Det blev et program, der var voldsomt stressende en tand presset og ambitiøst. Muligvis har jeg på et tidspunkt sagt til ham, at vi alligevel var ved Potsdamer Platz og vi kunne bruge 15 minutter på at se det, hvis han ville. Jeg brugte også en større del af turen på at panikke når mine planer skred og rykke rundt på ting.

Jeg er blevet meget bedre. Der er stadig et par principper om ferieplanlægning, som jeg mener gavner alle. Noget med at planlægge seværdigheder i samme områder samme dag, bo i centrum og have fokus på markeder. Er der interesse for koordinatorens tips til rejseplanlægning? Men ferieplanlægningen har også haft det mål at forberede mig og give mig tryghed. At rejse er en utryg situation for mange. Der er nye lyde, dufte, mennesker og tusind ting, der kan gå galt. Men ved at have styr på min ferieplanlægning var jeg i kontrol og vidste, hvad der skulle ske. Det gjorde jeg ikke i min barndom og derfor blev det ekstra vigtigt for mig som voksen. Efterhånden som jeg har fundet mig selv og lært selvomsorg, er det detaljeniveauet i min ferieplanlægning faldet. Min tolerance for uforudsete ting er ændret og der skal mere til at mit stressniveau stiger.

Forskellige rejser

Der har gennem årene været en del rejser, jeg har planlagt. Med tiden er der både ekstra tid, tid uden planer og alternative planer i dem. I samlingen er en fænomenal 3 ugers tur til USA. Først en uge i Washington og derefter kørte vi ned til New Orleans gennem flere nationalparker. Det var en tur, hvor meget skete som planlagt og en del blev ændret og det hele var rigtig godt.

Det er også sket, at jeg er endt på ferier, hvor jeg ikke har planlagt noget. Det har været et voldsomt kontroltab og en stor tillidsøvelse. Vi har været på en tur til Skotland med 65 rejser. Nicolai og jeg var ikke det eneste unge par, men vi trak bestemt aldersgennemsnittet ned. Det var en virkelig fantastisk tur. Alt var planlagt, jeg kunne bare slappe af og få al viden og seværdigheder serveret. En tur til Indien med min fætter og farfar var også rigtig god, og jeg stod for intet af planlægningen.

Endelig er der kombinationen, der faktisk udfordrede mig for nylig. En uge i Spanien med familie i et lejet hus. Der var intet planlagt. Det var skønt fordi vi kunne tage den med ro. Samtidig var der ikke noget jeg ærgrede mig over ikke at se, når nu jeg lå med mavevirus det meste af ferien. Det var også svært med en 1 årig, lure og spisetider, der alligevel skal planlægges. Jeg træner mig i forskellige niveauer af ferieplanlægning, jeg træner det uforudsete. Samtidig står jeg ved, at jeg elsker at stå for ferieplanlægning. Det er nemlig også sådan jeg glæder mig til ferien. Jeg nyder at finde ud af, hvor jeg skal spise, hvad jeg skal se og hvad det er for et sted jeg rejser til. Det hele handler bare om balance.

Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *