glutenfri_aebleskiver
MAD OG OPSKRIFTER

Fantastiske glutenfri æbleskiver

I rigtig mange år ønskede jeg mig en æbleskivepande. Men jeg var simpelthen for nærig til at give flere hundrede kroner for noget jeg brugte et par gange om året. Da jeg så i november gik forbi en butik, der havde en æbleskivepande i støbejern til 150 kr. blev jeg begejstret. Og så lidt ærgerlig. Det var jo ikke relevant for mig at bage æbleskiver når nu jeg var glutenfri eller spiste lav glutenkost (her). Så jeg glemte det og pludselig begyndte julehyggen at brede sig og det slog mig: Jeg kunne vel lave glutenfri æbleskiver selv? Til den tid var det gode tilbud udsolgt de fleste steder, men Nicolai fik opstøvet en udstillingsmodel. Han var meget populær, da han kom hjem. 

På den måde har jeg kunne eksperimentere med glutenfri æbleskiver og har fundet frem til min yndlingsopskrift. Men hvad hvis du ikke har en æbleskivepande? Bag dem som pandekager eller brug vaffeljernet. Begge dele er afprøvet med succes. Derfor kan opskriften også bruges hele året. 

Ca. 15-20 stk.

Ingredienser

  • 4 æg – delt i hvider og blommer
  • 1 tsk. bagepulver
  • Revet skal af 1 økologisk citron (kan udelades)
  • 0,5-1 tsk. vaniliesukker 
  • 0,5 tsk. kardemomme
  • 200 gr. rismel (kan med fordel være fuldskorns)
  • 80 gr. maizena
  •  20 gr. sukker eller en tsk. honning
  • 1 nip salt
  • 1 spsk. fiber Husk til bagning (gule pose)
  • 0.5 l. mandelmælk (eller anden mælk eller vand) 
  • 75 gr. smeltet smør, samt ekstra smør til bagningen

Fremgangsmåde

  • Pisk æggehvider helt stive. Sådan at du kan vende skålen på hovedet. 
  • I en anden skål pisker du æggeblommer og alle de tørre ingredienser. Det bliver hurtigt en fast masse, der er umulig at piske så du tilsætter mælk lidt af gangen til det hele er blandet sammen. 
  • Tilsæt smeltet smør til æggeblommer og tørre ingredienser.
  • Vend æggehvider forsigtigt i blandingen.
  • Bag i de glutenfri æbleskiver ved at fylde panden næsten helt op med dej. Når de har sat sig og blevet gyldne vende de en kvart omgang. Fyld lidt ekstra dej i og vend igen fx med en teske eller hav dejen i en sprøjtepose. 
  • Bliv ved at vende dem et par gange til de er færdige. Det er lettest at vende dem med en strikkepind eller dessertgaffel.

Variationer
Når æbleskiverne skal vendes kan du tilsætte en teske sauterede æblestykker. Æbler skæres i mindre tern og steges i lidt smør og sukker til de er lidt bløde.
Tilsæt lidt nutella eller et stykke chokolade før du vender de glutenfri æbleskiver

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *