ernæringsterapi
DET PERSONLIGE

Ernæringsterapien og hvorfor jeg går til det

Jeg har skrevet lidt om det her med ernæringsterapien rundt omkring. Men jeg har aldrig skrevet om, hvorfor jeg startede til det. Det er et par år siden jeg første gang hørte om Center for Ernæring og terapi. Jeg fik det også anbefalet. Men der skete en masse andre ting, og jeg kunne hverken overskue at bruge tiden, energien eller pengene på det. Samtidig læste og hørte jeg om flere og flere, der fik skræddersyede vitaminpakker på nettet. Det synes jeg lød lidt smart, men jeg var også skeptisk. 

En del af mig forbandt nemlig alt det med ernæring og vitaminer som en lille smule hokus pokus. Det var lidt for diffust for mig og lidt for alternativt. Jeg kan godt lide forskning, resultater og ting jeg forstår. Og der var ikke lige nogen, der havde haft succes med at forklare mig det her koncept. 

Det var et forsøg værd

Men jeg var træt. Virkelig træt. På det niveau hvor en masse ting var blevet uoverskuelige. Da jeg startede den psykiske genoptræning, nævnte min psykolog også igen det her med ernæringsterapien. Og nu gav det mening. Jeg kunne nemlig mærke, at jeg var træt af min krop. Ikke topmaven og hængebrysterne, som ellers har været fokus for tidligere kostændringer og ikke er blevet mindre af en graviditet. Jeg var træt af skavankerne. Af mini hælsporen der ikke gik væk, spændingerne og hovedpinen og af min fordøjelse, der stadig kæmpede efter fødslen. 

Derfor bookede jeg en tid hos Center for Ernæring. Jeg mødte Mia Damhus, der ikke lovede mig guld og grønne skove, men forklarede mig om forbedringspotetiale. Det hun også formåede, var at afmystificere det hele for mig. Hendes forklaring om tarmsystem og nervesystem gav mening og faldt fint i hak med min egen, eksisterende viden. 

Så jeg startede op med vitaminer og rettelser i min kost. Jeg har det rigtig godt! Det var det rigtige tidspunkt og det rigtige sted for mig. Det vigtigste jeg har lært at tage min krop og min psyke alvorligt. Der er kun én til at passe på dem og det er mig. 

_____________________________________________________________________________
Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *