BARSEL

Ensomhed under barsel

Et skuffeskriv fra dengang Hjalte sov rigtig meget og stadig blev ammet. Dengang fyldte min ensomhed under barsel meget. Hjalte var lige blevet erklæret rask for første gang. Det betød at vi fik fra gråd og smerter hver eftermiddag og aften til et barn, der sov utrolig godt.

Kære Hjalte

Jeg vil så gerne spise aftensmad med dig. Eller morgenmad. Eller frokost. 1,5 times vågentid går hurtigt og dit sovehjerte er stadig stort. Jeg vil så gerne at din far og jeg kan være sammen om at være sammen med dig. Forleden sov du indenfor hele dagen pga. sibirisk kulde i marts. Jeg skriver ”sover” men du powernappede lidt i løbet af dagen. Kl. 16.30 lagde jeg dig i din seng til, hvad jeg forventede var 45 minutters søvn. Kl. 22 meldte du dig for noget mad, du fik nattøj på og sov gladelig videre til kl. 3 og stod op kl. 6.

Det sker, at jeg glemmer, at jeg er på barsel. Jeg oplever også en del ensomhed under min barsel. Det kræver dog ikke mange blikke rundt på bunkerne af legetøj og din klapvogn på altanen for at minde mig om barslen. Generelt ligner det at Fætter BR har kastet op herhjemme, og jeg forventer kun at det tager til i fremtiden.

Fælles oplevelser

Jeg savner dog nogen gange, at vi får fælles oplevelser som familie. Da jeg i sin tid brugte en sommer i kiosk og grill i Zoologisk Have, kunne jeg ikke forstå, hvorfor par var der med helt små børn. Barnet kan alligevel ikke huske noget og kæmpede nogen gange i sommerheden eller regnvejret. Nu forstår jeg mere behovet for at skabe fælles oplevelser og minder som familie. Måske en måde, hvor ensomhed under barsel bliver håndteret ved at skabe noget fælles og være sammen.

Det behøver ikke være Zoologisk Have, men kan også være den fælles morgenmad, picnic frokost, hente din far på arbejdet eller gåturen til et nyt sted. De ting din far og jeg plejede at lave sammen, men ikke har været så gode til efter din ankomst. Det er en omstilling at skulle tage på tur med dig, ikke nødvendigvis mere besværligt, men lidt anden planlægning. 

Den ensomhed under barsel jeg oplever, skyldes også at du kun sover når klapvognen står stille. Det er nok et resultat af nyrebækkenbetændelse, hvor alle bevægelser gjorde ondt på dig. Jeg vidste det bare ikke. Så jeg er fanget herhjemme mens du sover på altanen. 

Nu vil jeg gå på jagt i vores samling af gavekort og se om der er et, vi kan indløse til Den Blå Planet eller Zoologisk Have.

_____________________________________________________________________________
Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *