dyson og hund
DET PERSONLIGE

Dyson støvsuger og hund

Robotstøvsugeren Roomba fungerede som bekendt ikke for os. Derfor begyndte vi at se på en Dyson støvsuger. I tiden tilbage i andelslejligheden, hvor vores gamle støvsuger i sin tid gik i stykker, foreslog Nicolai en Dyson støvsuger, der var trådløs. En bestemt model, der var særligt velegnet til hundehår. Jeg var imod at købe den som vores eneste støvsuger, da den ikke kunne holde strøm nok til at nå hele lejligheden.

Jeg var bekymret for at vi ville nå halvdelen af lejligheden. Så ville vi glemme den anden halvdel og sprede hundehår i det hele alligevel. Vi endte derfor me en poseløs støvsuger med ledning fra Electrolux, der kun kan anbefales. Dog er det ret besværligt at hive den frem for en hurtig støvsugning. 

Hvilken støvsuger skal vi så have?

Da vi erkendte at robotstøvsuger ikke virkede, gik vi tilbage til ideen om en trådløs. Det endte med en Dyson støvsuger af typen Fluffy af den primære årsag at dens standardudstyr er designet til trægulve. Standardudstyret på de andre Dyson modeller var først og fremmest beregnet til gulvtæpper. På nettet kunne vi læse at andre brugere anbefalede netop den model, vi valgte, til hårde gulve. Da vores eneste gulvtæppe er en løber i gangen, virkede det spildt med en stor udstyrspakke bare for at kunne støvsuge gulvet.

Nu har vi har haft vores Dyson støvsuger i et par uger og jeg er solgt. Faktisk så solgt, at jeg kalder den for Fluffy. Indtil videre holder den strøm i 30 minutter, mod de lovede 20 minutter fra Dysons side. Det er nemt at tage mundstykker af og på. Og det begrænsede udstyr der medfølger gør at hjørner og kanter let og hurtigt kan tages. Pga. dens størrelse er det også let og hurtigt at støvsuge stole og sofaer, og med en evig fældende corgi, er det noget der altid er behov for. Dog er beholderen lille, når man har en fældende corgi. Tilgengæld er den så let at tømme. at det ikke er et problem.

Ikke helt som i reklamen

På reklamebillederne står der en kvinde, der let som ingenting løfterer den og tager på toppen af skabe og i hjørnerne. Den er dog noget tungere og selvom det ikke er umuligt, er det heller ikke helt så ubesværet som det ser ud på billedet. Nicolai har ellers gjort ihærdige forsøg på at efterligne kvinden på billedet.

Hvis der er meget beskidt, skal den lige køres over et par gange og den erstatter stadig ikke en ordentlig støvsugning fra tid til anden. Den har dog vist sig fantastisk til at holde hundehår og snavs nede og forhindre det spredes i hele lejligheden. Vi har den sat op i entreen, så den hurtigt kan bruges til entreen og køkken/stue. Hjaltes klapvogn står der og skal gennem køkken/stue for at komme til altanen, hvilket kan give en del grus på gulvet. Med vores Dyson støvsuger kan det hurtigt fjernes ligesom fx hundehår, når Obelix er blevet børstet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *