Det sker
DET PERSONLIGE

Det sker – En vigtig tilgang til livet

Da jeg sad og lavede mit tilbageblik på det sidste årti, kunne jeg mærke en velkendt opgivenhed. Der er nemlig sket rigtig meget, og meget af det har været hårdt. Jeg har været uheldig på mange punkter. En ting er forældrene, men at min ryg pludselig knækkede eller jeg fik hjernerystelse, var rent uheld. Gennem mange år har jeg kunne tænke, at det hele var unfair. Det var uretfærdigt, at alle de ting altid ramte mig. Det var også svært, fordi uheld ikke kan stoppes eller styres, og jeg følte mig utrolig magtesløs, hvilket er en af mine børnefølelser. I dag tænker jeg i stedet “Det sker.”

Uheld og karma?

Men uheldene stopper jo ikke. Selv det at ville have et barn blev til fertilitetsbehandling, forhøjet blodtryk, svangerskabsforgiftning, slem fødsel og så et sygt barn. Hver gang Hjalte har skulle på hospitalet har jeg mærket malstrømmen af opgivenhed, og min lyst til at hengive mig til selvmedlidenheden og følelsen af uretfærdighed. Jeg vælger dog en anden tilgang i dag. I stedet for at blive opslugt af uretfærdigheden, minder jeg mig selv om, at ”det sker”. Hvad sker? Tænker du måske og det er netop det, der er essensen. Det sker. Alt sker. Sådan er det bare.

Der er ingen retfærdighed

Det har været direkte grænseoverskridende for mig, at tage denne her tilgang til mig. At erkende at livet ikke er retfærdigt er hårdt. At indse at der ikke er karma, kosmisk orden eller bare en smule noget for noget i livet, kan være både deprimerende og befriende. For mig har det været det sidste. Det har betydet, at jeg ikke skal tænke i skyld, men, hvis, burde, skulle, kunne eller ansvar, men har måtte sænke skuldrene, sige ”det sker” og forholde mig til, hvordan jeg så ville gribe det an.

Brug din energi på det vigtige

Der er ofte en forventning til, at man fortjener en bestemt type liv. Den forventning skal begraves dybt, hvis det står til mig. Det handler om at ting bare sker, fordi sådan er det. Der er dele af livet, der kan kontrolleres og der er dele, der ikke kan kontrolleres. At turde give slip på kontrollen og acceptere det, er en gave.

Det som du kan påvirke, er dine handlinger, og hvordan du vil forholde dig til de ting der sker. Det handler ikke om at ignorere hårde ting. Følelser af negative og positiv slags skal have lys, luft og kærlighed. Man må ikke gå og gemme sine følelser. De hårde dele af livet skal anerkendes, fordi de er en del af livet. Men den mængde tid, energi og hjernekapacitet de optager, skal stå mål med alvoren og sværhedsgraden i dem.

Lys, luft og kærlighed

Min barndom var dårlig. Ikke fordi jeg i et tidligere liv var et skidt menneske, eller fordi jeg fortjente det. Det var bare sådan det var. Det gav mig en bunke problemer senere hen, der sad helt dybt i mig. Derfor krævede det rigtig meget tid og energi at bearbejde dem. 25 år gamle traumer forsvinder ikke bare på to dage, og det skal de bestemt heller ikke. Når Hjalte får uforklarlig feber, og jeg kan se frem til at tilbringe endnu en dag på hospitalet, er der andre ting på spil. Det er uretfærdigt, træls, irriterende og surt, men det er nu en gang, hvad der kan ske. De svære følelser og situationer i livet får lys, luft og kærlighed og så slipper jeg dem, og husker mig selv på, at det sker.

Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *