FORÆLDRETANKER

Det er ikke morgen endnu

Som jeg tidligere har skrevet om, har Hjalte et godt sovehjerte. Nogen gange vågner han kl. 6, men de fleste morgen vil han gerne bare ammes, evt. pusles og sove videre 1-2 timer. De er sket, at han er vågnet før kl. 5 og her bliver han mødt af min stædighed og stålfaste tro på ro, regelmæssighed og renlighed. Hvis han vågner før kl. 6 vil alle signaler, fortælle at det er nat og vi ikke skal stå op endnu.

Vågner han før kl 6 er mulighederne amning eller flaske, bleskift (i mørke og hvis der er gevinst) og søvn til det er morgen. Nogen gange møffer han rundt i sin egen seng og sover videre. Hvis han ikke græder, bliver han ikke taget op, men nusset på kinden, tilbudt en sut og evt. et par vers af godnatsangen. Hvis han græder, bliver han taget op og trøstet.

En sjælden gang i mellem er han faktisk helt frisk og vågen kl. 5 om morgen. Så kommer han ind i vores seng, hvor han kan ammes liggende. Jeg tænder en lille lampe, der gør at vi kan se hinanden og jeg taler sagte med ham. Vi har kontakt og kan hygge, men der er ingen store armbevægelser. Før kl. 6 er nemlig nat og der skal man være rolig og afslappet. Når klokken bliver 6 kan vi stå op med vores almindelige morgenrutiner.

_____________________________________________________________________________
Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *