dagplejeikoebenhavn
FORÆLDRETANKER

Dagpleje i København – tilvalg eller nødvendighed?

Det var egentlig meningen, at Hjalte skulle i vuggestue, når han blev 11 måneder. Vi bor lige mellem tre forskellige integrerede institutioner, den tætteste er endda vores nabo. Jeg havde været på besøg derovre og den virkede rigtig god og et sted, jeg gerne sendte han hen. Derfor havde vi ikke gjort os mange tanker om dagpleje. Når man bor i Ørestaden, som vi gør, og ringer til Københavns Pladsanvisning er det dog tydeligt, at man ikke skal regne med en vuggestueplads til ens behovsdato.

Derfor begyndte jeg at undersøge alternativerne. Heldigvis er der et bredt udvalg af private dagplejere og vuggestuer i vores område. Særligt én blev nævnt af flere og jeg valgte at besøge hende. Der var en så rar atmosfære at jeg bare havde lyst til at blive. Samtidig så jeg et af børnene blive hentet og oplevede overleveringen til barnets mor.

Hverdag i dagpleje

Dagplejemoren fortalte, hvordan dagen var gået og hvad der skulle øves lidt derhjemme ift. motorik. Hendes tanker og tilgang til børn var inspirerende og hendes begejstring og engagement smittende. Da Hjalte senere skal i børnehave i den integrerede institution, anbefaler dagplejemoren at han starter i vuggestuen omkring 2 års alderen. Dermed får han et år i vuggestuen, får skiftet til børnehaven. På den måde kan vi også få en plads i børnehaven, hvilket ville være umuligt, hvis Hjalte blev hos dagplejemoren, indtil det var tid til børnehave.

Jeg var i syv sind, da jeg tog derfra. Det var meningen at hun skulle være en midlertidig løsning for et par måneder, men jeg havde sådan en god mavefornemmelse. Nicolai jeg talte meget om det, da især det praktiske er lidt mere besværlig med en privat dagpleje. Hun har lukket i skoleferierne og lukket den 1. fredag i hver måned. Da der er privat er der heller ikke pasning, hvis hun er syg.  

Vi har alle brug for ro

Selvom vuggestuen virker rigtig godt, kan jeg godt lide tanken om, at han får et år hos dagplejen. Det er kun blevet forstærket grundet sygdom og den uro, det har givet for os (her). Min faglige interesse i vuggestuen, dens indretning og læreplaner har vist sig at påvirke mig mere end jeg troede. Mens jeg fagligt synes den virker fantastisk, mener min ”mor side” at Hjalte vil have det rigtig godt med et år hos dagplejemoren.

Derfor er Hjalte startet i dagpleje og det er det helt rigtige valg. Dagplejen startede som en nødvendig, da der simpelthen ikke var andre pasningsmuligheder, men er i dag helt afgjort et tilvalg. Jeg kan endda være lidt ærgerlig over, at han ikke kan være der frem til børnehaven. Indkøringen er desuden gået forrygende, og dagplejemor og os er et rigtig godt match. 

Hjaltes indkøring gik fantastisk og vi udnyttede den til lidt tiltrængt kærestetid her. Du kan også læse om, at det var lidt underligt, da Hjalte tog på udflugt med dagplejen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *