SYGDOM

Ammestop aflyst

Som jeg skrev, havde jeg besluttet mig for et ammestop. Det skulle ske i december, når han blev 2 måneder. Da vi nærmede os, var alt dog overskygget af Hjaltes manglende øjenkontakt og afvigende sociale kontakt. Jeg havde simpelthen ikke overskuddet til at tage stilling til amningen midt i alt det, og derfor blev det planlagte ammestop aflyst.

Samtidig var amningen blevet væsentlig bedre. Hans appetitspring var overstået efter 1 uge og han var nu begyndt at spise hurtigere. Hjalte græd stadig efter amning, men jeg prøvede ikke at lade det påvirke mig. Jeg have også taget beslutningen af droppe alle noter om, hvornår og hvordan han ammede. Hvis jeg byttede rundt på brysterne gik det nok og det gav mig en enorm frihed ikke at notere og tælle sammen hele tiden.

Trøske er et helvede

Hjalte var ikke sluppet af med sin trøske, men efter halvanden måned med mikstur havde lægen sagt stop. Den hyppigst brugte medicin er Bretangel, men den måtte han ikke få, før han var 2 måneder. Det er en gele, hvor der skulle smøres en lille smule ind i din mund. Grundet den unge alder, var der dog en kvælningsrisiko og derfor skulle han have mikstur. Da han ikke var generet af trøsken blev lægen og jeg enige om at stoppe behandlingen. I stedet fik jeg Bretan mundhulegel. Når Hjalte var lagt til sin første lur, smurte jeg det på mig. Jeg brugte kun et tyndt lag, og når han vågnede skulle det ikke vaskes af. Det samme blev gentaget når han var puttet til natten. Jeg skiftede stadig ammeindlæg ofte, men holdt op med at vaske alt på 60 grader. I løbet af et par uger hjalp det på os begge. Under indlæggelsen glemte jeg at bruge det og måtte starte forfra i 14 dage. Til sidst slap vi dog begge helt af med trøske og svamp.

Amning var nu hyggeligt igen, ammestop aflyst og det virkelig irriterende ting var fjernet. Hjalte forblev fuldammet og flaske var noget Nicolai gav når jeg fra tid til anden, når jeg var ude.D

Jeg har samlet alle indlæggene om Tryghedscirklen og Hjaltes sygdomsforløb, så du lettere kan finde dem.

_____________________________________________________________________________
Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *