Bryllup-uden-familie
DET PERSONLIGE

Bryllup uden familie

I april fejrede Nicolai og jeg vores 3 års bryllupsdag og derfor vil jeg skrive lidt om vores bryllup uden familie. Det var en fantastisk dag, der var præcis som vi ville have den. Men vejen dertil var forvirrende og fyldt mere store følelser og beslutninger. Det er nemlig sådan, at vi holdt et bryllup for ham og mig. Det var et bryllup uden familie og der var kun en enkelt ven med. For os var det en stor og vigtig dag, hvor der skulle være plads til os. De fleste tog det pænt, da vi efterfølgende fortalte at vi var blevet gift. Selvom jeg intet ville ændre, var det ikke en nem beslutning at holde et bryllup uden familie, som jeg gerne vil fortælle om.

Jeg planlagde at fri til Nicolai, så friede han til mig og så friede jeg til ham. Lidt kringlet og en længere historie, der indeholder hjemmelavede skrabekort, skattejagt, mal-selv kopper og antikke ure. Det var ingen hemmelig, at vi skulle giftes. Vi meldte det ud til både venner og familie, at vi var forlovet. Da vi købte lejligheden et par måneder efter, gav det også mening at blive gift rimelig hurtigt og sikre hinanden.

Hvilken type bryllup

Egentlig startede vi med det helt store. Jeg lavede et budget, kiggede på steder, muligheder og priser. Vi lavede en gæsteliste, der inkluderede alt familie og alle venner. Det blev dyrt! Lejligheden var købt som projektsalg og med en kæmpe økonomisk risiko. Det var derfor udelukket at bruge hele vores opsparing på et kæmpe bryllup. Samtidig var ingen af os fyr og flamme efter at arrangere det.

Derfor ville vi begrænse gæstelisten. Jeg har ret meget familie og kunne hurtigt se sure miner i horisonten, hvis A blev inviteret, men ikke B. Og hvor laver man den skillelinje? Skulle jeg kun invitere forældre og bedsteforældre? Men jeg ser min farmor og farfar ofte og min morfar én gang om året. Jeg holdt pause fra min mor og det var faktisk også heromkring jeg holdt pause fra min far. Kunne jeg invitere min farmor, men ikke min far? Det blev ret kringlet og bryllup uden familie kom på tale.

Næste skridt var derfor kun at holde det for vennerne. Det var vi ret tæt på. Måske et rådhusbryllup og en god frokost. Stille og roligt, men med fejring. Men hvad gør man så resten af dagen? Og skulle vi stadig på bryllupsrejse? Det blev også stadig lidt dyrt.

Bryllup handler om brudeparret

Til sidst mærkede vi efter, hvilken dag vi ville have. Samtidig vidste vi at når vi var flyttet, ville vi gerne holde en stor housewarming. Derfor ville vi hellere gemme energien og pengene til den fest. Det var ikke som en forsinket bryllupsfest, men bare en begivenhed vi i højere grad ville fejre med venner og familie. Så vores bryllup blev uden familie. Brylluppet skulle handle om os og det vi ville. Vi fandt ud af at vi ville have god mad, en rejse og billeder fra dagen. Derfor tog en god ven billeder, vi blev viet på Københavns Rådhus og endda, ganske uplanlagt, af en vi kendte. Så tog vi i lufthavnen og brugte 5 dage i Paris med god mad, masser af oplevelser og kærlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *