bryde_tabuer_og_gribe_muligheder
DET PERSONLIGE

Bryde tabuer og gribe muligheder

Nogen gange kan jeg blive bekymret for, hvad andre tænker. Mit pleasergen er stærkt og jeg vil så gerne gøre alle tilfredse. Det handler om, at jeg stadig prøver at finde en måde at kommunikere mine budskaber og at turde have meninger.

Det ene budskab er at bryde nogen tabuer ved at fortælle om de svære ting. Berøringsangsten med dårlige barndomme, stress og syge børn skal brydes. Det er en stor del af mit liv, som jeg i mange år har været bange for at tale om. Jeg var bekymret for, hvad andre ville tænke om mig. Derfor er det vigtigt for mig at skrive og tale om det og læse og høre historier fra andre. Jeg har på mange punkter sluttet fred med min barndom og er klar til at fortælle om den.

Det betyder ikke tilgivelse eller at jeg ikke har følelsesmæssig bagage fra den i dag. Men kombineret med min uddannelse og min generelle nysgerrighed er jeg dykket ned for at se trådene. Jeg kan se, hvordan min barndom gav mig nogen reaktionsmønstre. De trækker tråde til mit studievalg, stress, joberfaringer, parforhold og moderskab. Det er jo ikke fordi jeg skyder skylden på min barndom. Men jeg vil gerne bryde tabuer om at at have en dårlig barndom. Jeg har taget aktive valg, men selv aktive valg er formet bevidst og ubevidst af de ting i bagagen.

Det er muligt

Den anden del er, at jeg er bange for om det hele bliver for negativt. Fordi min anden mission er at dele, at det kan lade sig gøre. Men hvad er ”det” så? Det er lige præcis det, du gerne vil opnå, blive bedre til, lære, tilegne, nyde, værdsætte, tale, høre og læse om. For mig har det handlet om at arbejde med mig selv, få bedre selvværd, selvforståelse og elske mig selv. Det kan jeg se smitter af på mine venskaber, mine kolleger, interesser, arbejdsopgaver og stille og roligt flyder ud i alt, hvad jeg engagerer mig i.

Min energi er blevet større og lysere og jeg forstår at bruge den aktivt og bevidst. Det at bryde tabuer har været en del af min rejse. Det betyder ikke at lykken for dig er at råbe det ud til hele verdenen. Før i tiden drømte jeg om at min mor elskede mig, jeg fik en uddannelse, min far var stolt af mig, jeg fik det rigtige job, fandt en fantastisk mand, fik et barn, lavede en god rede, hvor jeg følte mig hjemme og tryg.

Noget er lykkedes og andet er ikke lykkedes. Men de ting der ikke er lykkedes står ikke som fiaskoer, men som, til tider smertefulde, erkendelser og processer. Det har jo alt sammen formet mig. Også sorgen og erkendelsen af at min mor ikke elsker mig og min far ikke er stolt af mig. Men glæden, lykken, roen, freden og den kærlighed, jeg har fundet og valgt at omgive mig med vælger jeg skal være retningsgivende for resten af mit liv.

Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *