Bogforum 2019
DET PERSONLIGE

Bogforum 2019 – strategien og rovet

Sidste år var min første tur til Bogforum og jeg var solgt. Derfor tog jeg allerede i sommers fri om fredagen, hvor Bogforum 2019 åbnede. På den måde ville Hjalte være i vuggestue og vi havde stadig hele weekenden sammen. Så blev han dog indkaldt til undersøgelser den dag og i stedet tog jeg afsted om søndagen. Det er nok noget jeg også gør næste år. Der var nemlig meget færre mennesker om søndagen, men stadig en rigtig god stemning.

Som til alle andre store event uanset om det er loppemarkeder, tøjmarked eller Bogforum er tricket at skynde sig ned i bunden. De fleste cirkulerer stille og roligt rundt og siver langsomt ned i enden af rummet. Jeg skynder mig ned til enden med det samme. På den måde nåede jeg ned og hilste på forfattere uden en kæmpe menneskemængde.

Strategien var at støtte

I år havde jeg strategien klar på forhånd. Jeg følger Leonora Christina Skov på instagram og hun har givet mig et nyt syn på især danske forfattere. Det er nemlig ingen dans på roser at klare sig som forfatter. Helt centralt står, at læserne bliver nød til at købe bøgerne. Hun er ikke fan af låne og forære bøger væk, fordi det ikke gavner forfatteren.

Jeg mener at låne bøger og forære dem væk er fantastisk, men jeg kan også se behovet for at købe bøgerne. Derfor var planen at gå efter danske eller nordiske forfattere på Bogforum 2019. Typisk er der 20% at spare på bøger på Bogforum 2019. Hvis jeg samtidig kunne få en personlig hilsen i bogen, ville det være et plus.

Rovet jeg fik med hjem

Der var mange højdepunkter og få lavpunkter. Jeg kan gode lide kombinationen af spændende oplæg og bøger, jeg måske ikke var stødt på. Oplæg af Leonora Christina Skov om lydbøger og Helene Uri, som jeg vender tilbage til, var højdepunkter. Rane Willerslevs bog Rygrad og rummelighed er stadig på min ønskeliste, men oplægget røg i en anden, mere kedelig, grøft på Bogforum 2019. Don Rosa var ikke et hit. Jeg er kæmpe fan af hans tegninger og er vokset op med Anders And blade, men som fortæller virkede han ikke for mig. Bøgerne jeg fik med hjem var:

Hvem sagde hvad? Af Helene Uri

Jeg hørte et oplæg, hvor hun fortalte om sin bog og sin forskning. I data og forskning er udgangspunktet ofte mænd eller en fælles gruppe af mænd og kvinder. Der er utrolig få oplysninger om kvinder og det betyder at udgangspunktet for sundhedsvæsen, snerydning og ansættelser bliver mænd. Jeg er lige gået i gang med den og den er vanvittig spændende og kan anbefales.

Mænd der krænker kvinder af Kenneth Reinicke

Hans bøger har jeg har læst i mange år. Jeg er ikke altid enig med ham, men han er god til at tage et nyt perspektiv og jeg er nysgerrig på hans tilgang til MeToo, som bogen handler om.

Kom ud over rampen af Jan Felland

En bog om effektiv kommunikation. Det er noget jeg arbejdet med på jobbet og har betydning for bloggen. Derofr vil jeg gerne lære mere og denne bog virkede spændende. Det er et nyere område for mig og det spillede klart ind at bogen kostede 40 kr. Den er et sted at starte, men hvis du kender gode kommunikationsbøger så anbefal dem endelig.

Gileads døtre af Margaret Atwood

Hverken en dansk eller nordisk forfatter, men bogen var på min ønskeliste til jul, men så lå den der med rabat og jeg købte den. Selve skrivestilen er jeg ikke helt fan af, men den er letlæselig og har en meget gribende historie. Den er alt det jeg håbede på.

Tjugga og kærlighedsblomsterne af Emilie Meldgaard Jacobsen

Der var stille ved hendes stand og jeg fik en rigtig fin hilsen til Hjalte. Vi bruger meditationerne ved putning og jeg har stor respekt for det univers hun har skabt. Det ville jeg gerne støtte og så er bogen selvfølgelig virkelig fin og med en god historie. Den bliver en af Hjalte julegaver.

De bedste julesange for børn og barnlige sjæle af Bente Beck 

En tilføjelse til de andre fire bøger vi har af hende. Hun lavede en personlig tegning til Hjalte i den og var virkelig hyggelig at snakke med. Jeg elsker hendes tegninger og det viser sig at vi har hendes første sangbog, hvis hun morede sig over. Den er 20 år gammel og lavet i samarbejde med DR og startede hendes karriere med sangbøger til børn.

Den ekstra bog

Jeg købte også en bog, der ikke er en traditionel bog. Den hedder Doodle it og er genial! Jeg købte den hos Mais & Co. Det er sider med tavler som man tegner i med noget, der hedder buttersticks. Der kan dog også bruges almindelige kridt. Tanken var at den er nem at have med og derfor nem underholdning af Hjalte uden at skulle have tusser, der også kan farve værternes vægge. Den er et stort hit herhjemme og Hjalte kan bruge lang tid på den.

Efter mit besøg på Bogforum 2019 er jeg stadig fan. Næste år går turen derind igen og jeg drømmer om at tage Hjalte og Nicolai med.

Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *