Bevidst forældreskab på Facebook
FORÆLDRETANKER

Bevidst forældreskab på Facebook

En stor del af mine beslutninger er lige dele impulsive og utrolig velovervejede. Søndag aften var ingen undtagelse. Gennem flere år har jeg været optaget af bevidst forældreskab. Det er en tilgang til forældreskabet, der passer rigtig godt til mig, den viden jeg har og de erfaringer, jeg har gjort mig. Der er en masse god viden derude og jeg planlægger også at skrive mere om det her på bloggen, hvor jeg planlægger at introducere teori tirsdage. Men uanset hvor meget viden jeg har kunne finde, har jeg savnet et fællesskab om det. Derfor oprettede jeg søndag aften gruppen Bevidst Forældreskab på Facebook.

Hvad er det for noget?

Gruppen Bevidst Forældreskab på Facebook skal være et sted, hvor forældre kan udveksle erfaringer og tanker om bevidst forældreskab. I sine hovedtræk handler bevidst forældreskab om en tilgang til forældreskabet med følgende værdier i højsædet:

  • Respekt: Vi skal respektere vores børn for at kunne forvente at blive respekteret selv
  • Forventningsafstemning: Forventninger skal tage højde for barnets alder og udvikling. Urealistiske forventninger fører til skuffelse og vrede
  • Selvrefleksion: Se på dig selv, dine følelser og reaktioner i pressede situationer for at finde dine triggere og arbejde med dem i situationen
  • Vær i nuet: Som voksne har vi travlt med at forudse fremtiden, de næste opgaver, huskelister og planer, mens børn formår at være i nuet og som forælder skal man træne at være lige der sammen med sit barn
  • Før an: Det virker ikke at sige en til sit barn og selv gøre det modsatte. Børn kopierer deres voksne og især deres forældre
  • Bliv guidet af barnet: Børn er fantastiske guides i at se sig selv, da børn spejler forældres følelser og reaktioner.

At arbejde med bevidst forældreskab i forhold til min rolle som mor, har hjulpet mig rigtig meget. Det har givet mig en dybere forståelse for mit ansvar for at holde min følelsesmæssige bagage for mig selv. Samtidig er det med erkendelsen at jeg er ikke perfekt. Jeg skal gøre mit bedste og være forberedt på at en gang imellem smutter den. Derfor skal jeg have strategier for, hvordan jeg så vil tage ansvaret på mig og fortsætte.

Hvem er Bevidst Forældreskab på Facebook til?

Gruppen er til alle, der interesserer sig for bevidst forældreskab. Man behøver ikke vide noget på forhånd, men hvis du nikker lidt med hovedet eller får en spirende nysgerrighed ud fra den korte beskrivelse, håber jeg du vil melde dig ind i gruppen. Sammen skal vi undres, hjælpe, lære og udvikle os som forældre. Det giver mening at gruppen primært er målrettet forældre, men alle med en interesse og engagement er velkomne i gruppen Bevidst Forældreskab på Facebook. Meld dig ind via HER og hjælp med at sprede ordet om gruppen og bevidst forældreskab.

Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *