bamser-tryghed
BEVIDST FORÆLDRESKAB

Bamser, dyner og tryghed

Jeg havde en plan. Den var koordineret, afstemt, gennemtænkt og helt fastlagt. Og så kom Hjaltes meninger i spil. Min plan var at Hjalte skulle have én bamse, han kunne nusse og finde tryghed ved. Da min mor forærede ham en Jellycat kanin, var jeg helt med på den. Faktisk havde jeg selv overvejet den. Den er lækker, blød og babyvenlig, men det skyldes alligevel mest dens tilgængelighed. Jeg har nemlig hørt historierne og mistede bamser. Der er åbenbart en helt bestemt type panik reserveret til de lejligheder, hvor bamsen over dem alle forsvinder. Derfor synes jeg en Jellycat kanin var genial. Den kan i hvert fald købes to steder i Fields hvilket betyder 10 minutters gåtur eller ved desperation ca. 3 minutter på cykel.

Kaninernes indtog

Kaninen har ligger i vores seng, mens Hjalte sov i sin bedside crib. Så fik den en rigtig god duft af forældre. Da han flyttede på eget værelse (her) fulgte kaninen med. Der fik den selskab af en anden kanin. De to kaniner skabte sammen med en sengeslange lidt ekstra rammer for en lille baby i en stor seng. Håber var også at de gav tryghed. Den anden kanin var en gave fra kollegerne. Den er vegansk, fyldt med alle mulige gode ting, meget lækker og blød og fuldstændig umulig at opstøve på Amager.

Dynen over dem alle

Hjalte var dog ligeglad med kaniner. Han ville kun have sin dyne. Dynen er så meget tryghed og hygge at han endte med at få den med i dagplejen. Jeg var egentlig bare glad for at han havde en ting, der kunne give ham tryghed. Når det er sagt så er det lidt besværligt at slæbe en babydyne frem og tilbage hver dag. Derfor fik han sin Jellycat kanin med og vi fik den retur med beskeden ”dur ikke”. En dag prøvede vi den veganske kanin og den duede. Nu er dynen overflødig, men kaninen skal altså med. Altså den veganske af dem. 

Derfor ændrede jeg planen og har lige købt en ekstra på nettet. Fordi den skaber tryghed. Fordi jeg frygter leveringstider, metronedbrud og butikkers åbningstider den dag han mister sin kanin.

2 Comments

 • Kemimor

  Jeg kender overvejelserne! Vi har valgt at gå i en lidt anden retning, og investeret i 4 forskellige Diinglisar nusseklude (giraf, elefant, zebra og løve), for at undgå at én bestemt klud skal blive uundværlig. Det virkede perfekt i sommers, hvor giraffen blev tabt et sted i Thyborøn, og ikke var til at finde igen, vi havde de andre med og han spurgte ikke til giraffen. Og så købte vi en ny giraf.
  Løven bor permanent i vuggestuen, så vi ikke behøver at have en med frem og tilbage, og hos Morfar ligger der en ræv af samme type, hos Farmor og Farfar en skildpadde.
  Derhjemme er vi nu stødt på det problem at han gerne vil have alle tre nusseklude samtidig, hele tiden! Giiiaf, zeeeba, e-efant. Suk 😉

  • copenhagenfamily

   hehehehe det er et smart barn:-) Hvor gammel er han? Vi har lige fået kaninen med hjem fra dagplejen. Åbenbart har han ikke længere brug for den! Den havde vi ikke set komme og jeg panikker lidt over, hvor stor han lige pludselig er blevet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *