medindlagt
BARSEL

Medindlagt på gynækologisk afdeling

Efter ammevejleder og sundhedsplejerske havde været på besøg onsdag, var vi klar til at slappe af torsdag. Vi skulle nyde Hjalte, planlægge barselsvisit og slappe af. Det var i hvert fald planen indtil jeg vågnede med alt for højt blodtryk, feber og svimmelhed. Jeg ringede til barselsafsnittet og fik en meget afvisende jordemoder i røret, der henviste mig til egen læge. Min egen læge mente, at indenfor 7 dage efter udskrivelse hørte jeg til på hospitalet, som han alligevel ville sende mig til. Da jeg ringede tilbage til barselsafsnittet fik jeg beskeden at gynækologisk afdeling ikke havde tid til mig, men jordemoderen gik modvilligt med til, at en læge ringede mig op senere. Jeg gik i bad og imens ringede min telefon, som jeg ikke nåede at tage. Da jeg ringede tilbage fik jeg igen jordemoderen, der mente at det nu var mit eget problem og hun kunne ikke hjælpe yderligere.

Fang en læge

I jagten på lægen, der ringede, endte jeg i receptionen på akut gynækologisk klinik. Her var der imødekommenhed og ingen tvivl om hvad der skulle ske. Jeg skulle stille og roligt komme i noget tøj og ind til dem for at blive tjekket. Mens jeg tager tøj på, ringer lægen fra barselsafsnittet tilbage og siger, at jeg bestemt ikke skal tage til gynækologisk akutklinik, da de ikke har tid, men skal komme til barselsafsnittet. Jeg ringede første gang kl. 8 og kl. 10 sidder jeg på barselsafsnittet. Jeg får taget mit alt for høje blodtryk og beskeden er at jeg bare skal slappe af. Jeg forklarer at det er svært når jeg har feber og sidder og ryster og fryser. Da lægen kommer, er det med beskeden af gynækologisk akutklinik har ringet efter mig, da de helt klart mener, jeg skal derned og har både læge og undersøgelsesrum klar til mig. De forstår faktisk slet ikke, hvorfor jeg ikke er dernede, som vi jo aftalte.

Næste del kan beskrives meget enkelt. En udvidet gynækologisk undersøgelse 5 dage efter fødsel er rigtig ubehagelig. Da jeg havde feber og forhøjet blodtryk var konklusionen indlæggelse. Min urinprøve vidste intet, men jeg blev startet på medicin. Da der ikke var plads på barselsafsnittet blev jeg indlagt  på gynækologisk, der ligger lige op til. De meget søde sygeplejersker fandt en ekstra seng til Nicolai og en vugge til Hjalte. Der blev arrangeret pasning af Obelix, da ingen kunne se en anden løsning end at din far blev hos dig og mig. Sygeplejersken var yngre og havde ikke erfaring fra  barselsafsnittet. Hun var meget hjælpsom og da hun ikke kunne finde en babydyne, kom hun med en voksendyne. Vi måtte med et smil forklare at det ikke helt gik og det lykkedes hende fandt en babydyne.

Brud på reglerne

Vi var heldige. Desværre er det kutyme at manden ikke må overnatte andre steder end på barselsafsnittet. Det betyder at jeg som førstegangsfødende med feber skulle have været alene på stuen med 5 dage gamle Hjalte. Det kan jeg slet ikke forstå kan være et acceptabelt scenarie. Det var så stor en hjælp at Nicolai kunne være med. Jeg ved slet ikke, hvordan jeg havde reageret, hvis han var blevet afvist. Især efter en traumatisk fødsel (her) og panikanfald på barselsafsnittet.

Medicinen hjalp hurtigt og jeg fik det bedre. For en gangs skyld havde jeg ikke pakket en taske, så vi var i det tøj vi kom i og uden tandbørster. Det er ikke en fejl, jeg har lavet siden. Hav altid ekstra tøj og toilettaske med, når du skal på hospitalet. Vi fik det bedste ud af det og lagde os om aftenen til rette i hver vores seng med hævet hovedgærde og skiftedes til at ligge hud mod hud med Hjalte mens vi så fjernsyn og snakkede. Selvom jeg var smadret og træt, er det et af mine bedste minder fra den første uge.

Dagen efter blev jeg udskrevet og fik en recept på mere medicin. Det vidste sig jeg havde blærebetændelse af den slags, der først kan ses ved dyrkning af urinprøven.

______________________________________________________________________________
Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *