årsdag
DET PERSONLIGE

11 år sammen og tanker om at fejre årsdag

I dag er det 11 år siden Nicolai og jeg blev kærester. Det var ham, der spurgte en doven lørdag, hvor vi hyggede. Jeg blev glædeligt overrasket. Mine veninder og jeg havde talt om de mænd, der flygtede ved spørgsmålet om status på forholdet. Samtidig havde vi kun datet i tre uger og jeg synes måske det var lidt tidligt. Det var dog også helt fantastisk, at blive bekræftet i at Nicolai ville mig så meget. Det viste sig at Nicolai var sikker i sit valg, men måske også kunne have ventet lidt tid. Men chancen for at få en årsdag den 1.11 kom jo ikke igen og derfor spurgte han den dag. På den måde sikrerede han sig en dato, han kunne huske.

Den første årsdag var romantisk

Da vores første årsdag nærmede sig, begyndte vi at tale om drømme og planer for dagen. Jeg var midt i en opgave på studiet og kunne ikke overskue planlægningen. I stedet tog Nicolai teten og annoncerede vi skulle se en fotoudstilling på Frederiksberg. Nu havde jeg luret at Cirque de Soleil spillede samtidig og jeg var ret skuffet. Siden et udvekslingsophold i England næsten 2 år tidligere, hvor jeg første gang hørte om dem, havde jeg drømt om at se dem. Nu var de i Danmark, men jeg havde jo overladt ansvaret for dagen til Nicolai. Det virkede respektløst at brokke mig over hans planer og pludselig ville bestemme indhold, men uden at ville planlægge det. Samtidig var det virkelig mange penge for to studerende.

Vi tog metroen til Forum st. og gik mod fotoudstillingen. Turen gik lige forbi Forum, hvor Cirque de Soleil spillede. Jeg overvejede at høre ham, om vi skulle tjekke om der var restbilletter til en billig pris, men han virkede selv ret begejstret over fotoudstillingen. Da vi var forbi Forum stoppede han og hev billetter op til Cirque de Soleil. Sådan gik det til at jeg stod og græd af glæde og overraskelse lige der ved Forum.

Vi fandt en sandwich, så Cirque de Soleil og havde en fantastisk dag. Undervejs mumlede Nicolai at han måske havde dummet sig lidt. Det ville være noget nær umuligt at overgå den årsdag senere, og han havde måske sat en ret høj barre for sig selv. De ni årsdage siden har både været hjemme med pizza, spise på lækre restauranter, se shows og været kreative. Billedet er fra vores første rejse sammen, da vi havde været kærester i halvanden måned og kendt hinanden i lidt over 2 måneder.

Praktik og romantik

Nu har vi så ramt vores årsdag for 11 år sammen. Jeg er på kursus i Taastrup hele dagen. Det er jo lige ved siden af Ikea. Da jeg blev tilmeldt kurset begyndte jeg den obligatoriske “ting vi mangler i Ikea” liste. Det ville nemlig være så smart, at jeg lige kunne købe de ting når jeg nu alligevel var ved siden af. Samtidig ville det betyde en Ikea tur uden Hjalte, hvilket både er kortere, mere effektivt og sjovere end med en energisk to årig. Jeg glædede mig egentlig også til at hyggeshoppe i Ikea alene og uden bekymring for, hvad han var ved at hive ned af hylderne.

Så opdagede jeg at mit kursus og Ikea tur var på vores årsdag. Vi tog en god snak og nåede frem til at for en gangs skyld trumfede praktik altså romantik, men at vi tager revanche i morgen. Med årene er årsdage stadig vigtige, men om det lige er på selve dagen er knap så vigtig. Vi har altid prioriteret at fejre hinanden og vores forhold hver dag og ikke primært en gang om året. Desuden er der både årsdag, bryllupsdag og Hjaltes fødselsdag, hvor vi fejrer vores forhold. Så derfor vil jeg bruge min aften i Ikea og spise kødboller i restauranten mens Nicolai spiser derhjemme med Hjalte. I aften skal vi hygge lidt inden vi begge går omkuld og i morgen fejrer vi så vores årsdag. 11 år sammen er ret vildt og jeg ved, at vi har mange flere foran os.

Følg gerne med på Instagram @Copenhagenfamily, hvor jeg deler mere fra min hverdag, og Facebook, hvor du kan følge med når der er nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *