Forældretanker

Ensomhed når barnet sover konstant

Et skuffeskriv fra dengang Hjalte sov rigtig meget og stadig blev ammet.

Kære Hjalte

Jeg vil så gerne spise aftensmad med dig. Eller morgenmad. Eller frokost. 1,5 times vågentid går hurtigt og dit sovehjerte er stadig stort. Jeg vil så gerne at din far og jeg kan være sammen om at være sammen med dig. Forleden sov du indenfor hele dagen pga. sibirisk kulde i marts. Jeg skriver ”sover” men du powernappede lidt i løbet af dagen. Kl. 16.30 lagde jeg dig i din seng til, hvad jeg forventede var 45 minutters søvn. Kl. 22 meldte du dig for noget mad, du fik nattøj på og sov gladelig videre til kl. 3 og stod op kl. 6.

Det sker at jeg glemmer at jeg er på barsel. Det kræver dog ikke mange blikke rundt på bunkerne af legetøj og din klapvogn på altanen for at minde mig om det. Generelt ligner det at Fætter BR har kastet op herhjemme, og jeg forventer kun at det tager til i fremtiden.

Jeg savner dog nogen gange, at vi får fælles oplevelser som familie. Da jeg i sin tid brugte en sommer i kiosk og grill i Zoologisk Have, kunne jeg ikke forstå, hvorfor par var der med helt små børn. Barnet kan alligevel ikke huske noget og kæmpede nogen gangen i sommerheden eller regnvejret. Nu forstår jeg mere behovet for at skabe fælles oplevelser og minder som familie. Det behøver ikke være Zoologisk Have, men kan også være den fælles morgenmad, picnic frokost, hente din far på arbejdet eller gåturen til et nyt sted. De ting din far og jeg plejede at lave sammen, men ikke har været så gode til efter din ankomst. Det er en omstilling at skulle tage på tur med dig, ikke nødvendigvis mere besværligt, men lidt anden planlægning.

Nu vil jeg gå på jagt i vores samling af gavekort og se om der er et, vi kan indløse til Den Blå Planet eller Zoologisk Have.

Selvom Hjalte altid har sovet fantastisk, havde han en periode, hvor han stod meget tidligt op! Det tog vi stilling til, hvordan skulle håndteres her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *